Túl vásároltam magam narancsból, így most nem győzöm kitalálni, hogy mit csináljak belőle. Tegnap ezt a narancsos palacsintát próbáltam ki. A saját készítésű alma-narancs lekvárommal ettük, nagyon finom lett.
Narancsos palacsinta
Hozzávalók:
25 dkg liszt, 2,5 dl tej,3 tojás,7,5 dkg cukor,10 dkg vaj,1 narancs,15 dkg narancslekvár
só
a sütéshez: vaj
A díszítéshez: porcukor, mentalevelek
Elkészítése:
A tésztához a lisztet, a tejet, a tojásokat, a cukrot, csipetnyi sót és az olvasztott vajat simára keverjük, majd letakarjuk, és 30 percig állni hagyjuk. A narancs fele héját lereszeljük, levét kinyomjuk. Ezeket is a pihentetett masszához adjuk, és összekeverjük. A narancslekvárt meglangyosítjuk. Mogyorónyi vajat serpenyőben megolvasztunk, beleöntünk 1 merőkanál masszát, és megsütjük. Így 16 vékony palacsintát sütünk. A langyos narancslekvárral megtöltjük a palacsintákat, és négyfelé hajtjuk. Tányérokra legyezőszerűen 4-4 palacsintát teszünk. Porcukorral megszórva tálaljuk.
Megjegyzés: nagyon sűrű lett a tésztája, én még egy jó 1,5 dl szénsavas ásványvizet raktam bele.
Utolsó kommentek