Főzni jó!

Imádok főzni, sütni, új recepteket olvasgatni és kipróbálni. Rengeteg receptet lementettem már a számítógépre, most szép sorban kipróbálgatom őket és a jól sikerülteket itt gyűjtöm össze főleg magamnak, de örülök neki, ha másnak is segíthetek ezzel. Én hiszek benne, hogy: Főzni bárki tud! Csak kell hozzá egy jó recept! ( Lecsóból idézet) Ha szeretnél velem kapcsolatba lépni, email-címem: borzsi@freemail.hu

Kövess a Twitteren!

Utolsó kommentek

Statisztikám

Mérés mérleg nélkül

2007.10.08. 20:27 :: Borzsi

Kezdő háziasszony koromban mindig mindent kimértem mérleggel, hogy biztosan jól sikerüljön az étel. Azóta már megtanultam, hogy mérni nem csak mérleggel lehet. Persze, ha sütit sütök most is méricskélek, mert ott fontos betartani a mennyiségeket, de más ételeknél inkább az egyszerűbb megoldásokat választom.

Jó, ha tudod, hogy:
  • 1 púpozott evőkanál liszt = 2 dkg
  • 1 csapott evőkanál liszt = 1,5 dkg
  • 1 liter liszt = 65 dkg
  • 1 púpozott evőkanál zsemlemorzsa = 1,8 dkg
  • 1 csapott evőkanál zsemlemorzsa = 1,2 dkg
  • 1 púpozott evőkanál búzadara = 2 dkg
  • 1 csapott evőkanál búzadara = 1,5 dkg
  • 1 púpozott evőkanál só = 2 dkg
  • 1 csapott evőkanál só = 1,5 dkg
  • 1 csapott teáskanál só = 1 dkg
  • 1 púpozott evőkanál cukor  = 2 dkg
  • 1 csapott evőkanál cukor = 1,5 dkg
  • 1 evőkanál olaj = 1,5 dkg
  • 1 evőkanál vaj = 2,5 dkg
  • 1 evőkanál zsír = 2,5 dkg
  • 1 teáscsésze = 2 dl
  • 1 kávéscsésze = 1 dl
  • 1 vizespohár = 1,5 - 2 dl
  • 1 dl liszt = 6 dkg
  • 1 dl búzadara = 7 dkg
  • 6-7 közepes nagyságú burgonya = 1 kg
  • 5-6 nagyobb alma = 1 kg
Forrás:Frank Júlia: Óriás szakácskönyve

Szólj hozzá!

Címkék: infók

A bejegyzés trackback címe:

https://foznijo.blog.hu/api/trackback/id/tr30190530

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása