Főzni jó!

Imádok főzni, sütni, új recepteket olvasgatni és kipróbálni. Rengeteg receptet lementettem már a számítógépre, most szép sorban kipróbálgatom őket és a jól sikerülteket itt gyűjtöm össze főleg magamnak, de örülök neki, ha másnak is segíthetek ezzel. Én hiszek benne, hogy: Főzni bárki tud! Csak kell hozzá egy jó recept! ( Lecsóból idézet) Ha szeretnél velem kapcsolatba lépni, email-címem: borzsi@freemail.hu

Kövess a Twitteren!

Utolsó kommentek

Statisztikám

Vizes zsemle

2010.04.21. 14:24 :: Borzsi

A film megnézése óta  sokat változott a konyhám, nem vettem azóta se húst, se felvágottakat. Leszoktam a coláról, pedig én aztán imádtam a coca-cola light-ot, de most már az sem kell. A pékárut is megsütöm én a családnak inkább, mint hogy megvegyem a boltit, amiben ki tudja mik vannak. Az egyetlen bűnözésünk a csokievés, mert még mindig van a húsvéti csokikból. Amit mostanában veszek a boltban az rengeteg zöldség, gyümölcs, tej, sajt, és ezekből próbálok készíteni nekik valami finom laktató fogást.

Ezt a vizes zsemle receptet Debigabi oldalán találtam, a héten már többször is megsütöttem és nagyon finom. Csak ajánlani tudom!

Vizes zsemle

50 dkg liszt
3 dl víz
2,5 dkg élesztő
1/2 evőkanál cukor
1 teáskanál só
1 tojás
+1 a kenéshez

A hozzávalókat beletettem a kenyérsütőgépbe a dagasztó programra, ami nagyon szépen összekeverte és megkelesztette. Után kiszedtem a tésztát a gépből és zsemleformákat igyekeztem formálni a tésztából. Hagytam még egy kicsit pihenni őket, majd megkentem tojással. Sütőben 220 fokon sütöttem először 5 percig, majd 180 fokon még 10 percet.

Ebből az adagból nekem 12 db zsemlém lett.

Szólj hozzá!

Címkék: pékáru

A bejegyzés trackback címe:

https://foznijo.blog.hu/api/trackback/id/tr11939898

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása