Rendezgettem a számítógépen a képeket és találtam pár képet, amit még nem raktam fel ide a blogra. Most pótolom az elmaradásaimat:)
Imádom a gesztenyés édességeket, így ez a recept is már régóta a kedvencekben volt elmentve, hogy kipróbáljam végre. Nos, a teszt jól sikerült:) Az egész családnak ízlett. Jó szívvel ajánlom, minden édesszájú olvasónak, hogy próbálja ki, nem fog csalódni!
Gesztenyetekercs
Hozzávalók:25 dkg háztartási keksz, 18 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 0,5 dl rum, 1 evőkanál kókuszreszelék, 2 kávéskanál kakaópor
Krémhez: 25 dkg gesztenyemassza, 12 dkg vaj, 10 dkg cukor, 0,5 dl rum, 1 kávéskanál kókuszreszelék
Elkészítése: A kekszet ledaráljuk, majd a puha vajjal, a cukorral, a rummal, a kókuszreszelékkel meg a kakaóval összedolgozva félretesszük. A krémhez a gesztenyemasszát burgonyanyomón áttörjük, és a puha vajjal, a cukorral, a rummal meg a kókuszreszelékkel összegyúrjuk. Egy tiszta konyharuhát megvizezünk, kiterítjük, és a kekszmassza felét vízbe mártott késsel elsimítjuk kb. 20 x 15 cm-es téglalappá. A gesztenyetöltelék felét rákenjük, majd a konyharuha segítségével felgöngyöljük. A másik tekercset is ugyanígy készítjük el, majd egy órára mindkettőt behűtjük.
Utolsó kommentek