Hétvégén mindig csinálok a családnak valami finom süteményt. Most hétvégén a Fanny konyha áprilisi számából a Csokis szeletet választottam, de csak a krémjét, mert a piskótájához nem volt elég tojás itthon. Helyette megsütöttem alapnak a diós bögrés sütit, amit nálunk mindenki nagyon szeret. A krémbe beleraktam a húsvétra kapott csokik maradékát, így végre ezek is elfogytak.
Csokis-pudingos sütemény
Hozzávalók a piskótához: 1 bögre liszt, 1 bögre tej, 1 bögre cukor, 1 bögre darált dió, 1 tojás, 1 sütőpor, 1 vaníliás cukor
Hozzávalók a krémhez: 1 csomag tejszín ízű pudingpor, 3 dl tej, 15 dkg csoki, 15 dkg vaj, 5 dkg porcukor
A piskótához az összes hozzávalót egy nagy tálban összekevertem, majd kizsírozott,lisztezett tortaformába kanalaztam. Előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig sütöttem. Közben a krémhez a pudingport kikevertem 4-5 evőkanál tejjel. A többi tejet felforraltam, majd beletettem a csokikat és a pudingporos tejet is. Jól kikevertem csomómentesre. Egy külön tálban kikevertem a cukrot és a vajat is, majd ezt is a pudingos krémhez adtam.
A már kihűlt tortát félbevágtam, megkentem a krém felével, majd ráborítottam a torta tetejét is és bevontam a maradék krémmel. Szórtam rá egy pár maréknyi színes cukrot. Tejszínhabbal tálaltam.
Megjegyzés: én vaníliás pudingporral csináltam és így is finom volt.
Utolsó kommentek