Ez is egy gyorsan elkészíthető nasi. A recept nagyon csalóka. Mikor elolvastam, olyan kevésnek találtam a hozzávalókat, hogy dupla adagot akartam csinálni belőle, de mivel késésben voltam, maradtak az eredeti mennyiségek, és milyen szerencse! A fánkocskák jól megnőttek, felfújódtak nagy gömbökké. Ebből az adagból 5-en bőségesen jól laktunk, még maradt is.
Apácafánk
Hozzávalók:
9 dkg cukor, 1 csipetnyi só, 4 dkg Liga margarin, 7,5 dkg liszt, 2 tojás, olaj a sütéshez
Elkészítése:
Egy edénybe 1,2 dl vizet öntöttem. Beletettem 3 dkg cukrot, a sót és a kockákra vágott margarint. Felforraltam, majd levettem a tűzről. Beleöntöttem a lisztet és addig kevertem, míg el nem vált a tészta az edény falától. Hozzáadtam egyenként a tojásokat. Ezeket is jól belekevertem. Felmelegítettem az olajat és egy teáskanállal dió nagyságú golyókat formáztam a tésztából és az olajba tettem sülni. A fánkokat villával megfodítottam sülés közben, hogy minden oldaluk szép színt kapjon. Papírszalvétára szedtem ki, hogy a fánkokról az olaj lecsöpögjön. Porcukorral megszórva azonnal tálaltam.
Megjegyzés: azonnal fogyasztandó, nem bírja az állást, a fánkok összeesnek 1 óra alatt!
A recept forrása: Az édességek nagykönyve
Utolsó kommentek