Főzni jó!

Imádok főzni, sütni, új recepteket olvasgatni és kipróbálni. Rengeteg receptet lementettem már a számítógépre, most szép sorban kipróbálgatom őket és a jól sikerülteket itt gyűjtöm össze főleg magamnak, de örülök neki, ha másnak is segíthetek ezzel. Én hiszek benne, hogy: Főzni bárki tud! Csak kell hozzá egy jó recept! ( Lecsóból idézet) Ha szeretnél velem kapcsolatba lépni, email-címem: borzsi@freemail.hu

Kövess a Twitteren!

Utolsó kommentek

Statisztikám

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Sacher kuglóf

2010.07.22. 14:09 :: Borzsi

Nem, nem kezdek el mentegetőzni, hogy miért nem írtam. Legyen annyi elég, hogy pihentem, feltöltődtem. Már egy ideje érett bennem, hogy újra elkezdem írni a blogot, mert annyi jó receptet próbáltam ki mostanában más blogokról, illetve más főzős online oldalakról,de mivel nem lett itt megörökítve, már nem találom őket.....szóval rájöttem, mégis csak hasznos dolog írni ezt a blogot. A másik ok, hogy több nagyon kedves e-mailt is kaptam olvasóktól, hogy folytassam, kíváncsiak még rám. És ez nagyon jól esett!

Szóval, itt vagyok újra!

Az egyik kedvenc mikrós sütimet írom most be, amit ebben a hőségben is hamar el lehet készíteni, még sem kell a sütő melegétől szenvedni.

 

Sacher kuglóf

Hozzávalók:
1 pohár tejföl (aztán a tejfölöspoharat (TP) használjuk mércének)
1 TP liszt
1 TP cukor
1/2 TP étolaj
1 TP instant kakaópor pl. Nesquick
1 TP darált dió
1 cs. sütőpor
1 löttyintes rum
2 db tojás

A hozzávalókat jól összekeverjük és egy mikrózható szilikonos kuglóf formába öntjük. Legnagyobb fokozaton 10 percre tesszük be. Amikor kész, kiborítjuk kicsit hűlni és közben némi sárgabarck lekvárt megmelegítünk. Ezzel bekenjük a kuglófot és olvasztott étcsokoládét öntünk a tetejére.Tálalásig hűtőbe tesszük.

A receptet Anikó oldalán találtam.Köszi érte!

Szólj hozzá!

Címkék: sütemények

A bejegyzés trackback címe:

https://foznijo.blog.hu/api/trackback/id/tr32168689

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása