Sokszor sütök gofrit tartalmasabb levesek után. Pár hete találtam ezt a receptet a Mindmegette oldalon, és nagyon megszerettem. Nem kell méricskélni sokat, hála a margarinok csomagolásán az osztásjelzéseknek én abból is 10dkg-t rakok bele, így azt se kell méregetnem. Gyorsan elkészül, és a család mindig nagyon örül neki!
Mi most lekvárral, porcukorral ettük, de csokikrémmel, vagy Nutellával is finom :)
Goffri Arany módra
Hozzávalók:
2 csésze liszt
1/4 csésze cukor
1/4 csésze víz
3/4 csésze tej
9 dkg olvasztott vaj
2 db tojás (külön a fehérje és a sárgája)
(1 csésze= kb 2,5 dl)
Elkészítés:
Egy nagyobb tálban keverjük simára a lisztet, a tojások sárgáját, a vizet, a tejet és az olvasztott vajat. A tojásfehérjét külön verjük kemény habbá. Óvatosan, fokozatosan keverjük bele a cukrot. Az így felvert tojásfehérjét keverjük össze a tésztával.
A gofrisütőt célszerű még hideg állapotban egy kicsit megkenni vajjal. Ha felmelegedett kb. 1/2 csésze tésztamennyiséget (sütőnként változó lehet) tegyünk a sütőbe, és valamennyire egyengessük el. Nem kell nagyon, mert magától úgyis eligazodik. Kb. 2-3 perc alatt megsül.
Utolsó kommentek