Régen írtam már, bocsánat a rendszeres olvasóktól, de itt a tavasz, és ez azt jelenti, hogy egyre kevesebbet vagyok a gép előtt, mert a gyerekekkel folyton lent vagyunk a játszótéren, vagy biciklizünk, vagy csak sétálunk. A lényeg, hogy kint a szabadban vagyunk végre! Persze főzök én minden nap, de főleg a megszokott ételeket, amiket gyorsan össze lehet dobni.
Most azért pótolom az elmaradt recepteket, bár a legtöbbhöz nincs kép, mert a fényképezőgépet úgy eldugta a valamelyik gyerek, hogy 1 hétig kerestem, mire a nagytakarításkor a kanapé alól került elő.:)
Hétvégén tartottuk Apukám névnapját, arra készült ez az isteni finom torta. Szigorúan tejmentes, hogy a legkisebb tündérkénk is ehessen belőle. Mindenkinek nagyon ízlett, főleg Timikének, aki 2 szeletet befalt uzsonnára belőle, ami nála rekord mennyiség!
Kakaós-gesztenyés torta
Hozzávalók:
A piskótához: 6 db tojás, 6 evőkanál porcukor, 5 evőkanál liszt, 1 evőkanál kakaópor, csipet só.
A krémhez: 25 dkg gesztenyemassza, 15 dkg Liga margarin, 10 dkg porcukor, 2 evőkanál rum, 1 evőkanál kakaópor, 0,5 dl víz, csipet só.
Elkészítése:
A tojások fehérjéjét egy csipet sóval kemény habbá vertem. Egyenként hozzá kevertem a tojások sárgáját, majd kanalanként a porcukrot is. Végül már csak kanállal belekevertem a lisztet és a kakaóport is, hogy ne törjem meg a habot. Margarinnal kikent, kilisztezett tortaformába öntöttem a tésztát és 180 fokon 25 percig sütöttem.
Közben elkészítettem a krémet is. A gesztenyemasszát a vízzel és a rummal fellazítottam, majd a kakaóporral együtt hozzáadtam a habosra kevert cukros margarint. Addig kevertem tovább, míg az egész egynemű masszává állt össze. A kész tortát kettévágtam és megtöltöttem a krém felével, majd a tetejét és a szélét is bekentem a krémmel. Hűtőben 1-2 órát pihentettem tálalás előtt.
A torta krém receptje Frank Júlia: Óriás szakácskönyvéből van.
Utolsó kommentek