Főzni jó!

Imádok főzni, sütni, új recepteket olvasgatni és kipróbálni. Rengeteg receptet lementettem már a számítógépre, most szép sorban kipróbálgatom őket és a jól sikerülteket itt gyűjtöm össze főleg magamnak, de örülök neki, ha másnak is segíthetek ezzel. Én hiszek benne, hogy: Főzni bárki tud! Csak kell hozzá egy jó recept! ( Lecsóból idézet) Ha szeretnél velem kapcsolatba lépni, email-címem: borzsi@freemail.hu

Kövess a Twitteren!

Utolsó kommentek

Statisztikám

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Diótorta a nagyi szülinapjára

2007.10.25. 11:27 :: Borzsi

84 éves lett a férjem nagyija, Isten éltesse sokáig! Neki sütöttem ezt a diókrémmel töltött piskótatortát. Semmi különleges, de mégis megmutatom, hátha valaki kipróbálja. Én már sokadszorra csinálom, és mindig sikere van!


Diótorta, ahogy én csinálom :)
A piskóta hozzávalói: 6 egész tojás, 6 evőkanál porcukor, 6 evőkanál rétesliszt, késhegynyi sütőpor vagy szódabikarbóna, pici só.
A diókrém hozzávalói: 20 dkg margarin, 10 dkg porcukor, 4 csomag vaníliás cukor, 15 dkg darált dió, 2 evőkanál rum.
Elkészítés: A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből egy pici sóval kemény habot verünk, kanalanként hozzákeverjük a cukrot, amíg fényes és jó kemény nem lesz a hab. Most hozzákeverjük a tojássárgákat egyesével, végül az átszitált lisztet is,amibe már előzőleg hozzákevertük a sütőport. A lisztet már csak könnyed mozdulatokkal keverjük a habhoz. Kizsírozott, kilisztezett sütőformába öntjük a tésztát és előmelegített sütőben közepes hőmérsékleten ( gázsütő 3-as fokozat) 30 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük,hogy megsült-e. Fontos: a sütő ajtaját 20 percig tilos kinyitni, mert összeesik a tészta!!! A sütőből kivéve pár percig hagyjuk hűlni a formában, majd onnan rácsra borítva hagyjuk kihűlni. Csak ha már kihűlt, akkor töltsük meg a krémmel. A krémhez a puha vajat vagy margarint először magában keverjük ki, aztán a kétféle cukrot is hozzákeverjük. Akkor jó, ha már felolvadt benne a cukor. Ezután adjuk hozzá a diót és a rumot. A kész krémmel megtöltjük a már félbevágott tortát. Ez a mennyiségű krém elég az oldalára is, így szépen megkenhetjük vele a tortát. Én még olvasztottam csokit és azzal írtam rá szöveget is.
 

1 komment

Címkék: torták tejallergiásoknak

A bejegyzés trackback címe:

https://foznijo.blog.hu/api/trackback/id/tr45206914

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Julcsa 2007.10.27. 03:30:54

Szepikem,
ma valami istenit ettem, es egybol eszembe jutottal.
Orange cream neven futott, azota nezegetek narancskrem-recepteket, egyet talaltam is a mindmegette-n.Egyebkent a Friday`s/ban voltunk, es mini dessert neven adtak, ujdonsag itt.Nem tom, otthon van e, tudod a Westendben van egy Friday's.Esetleg lecsekkolhatnad...
Ez szerintem tokre karacsonyi kaja.
puszka
süti beállítások módosítása