A férjem egyik nagy kedvence a pacsni. Aki nem ismerné, annak leírom, hogy ez egy édes kelt tészta, amit hosszúkás alakúra kell nyújtani és úgy kisütni. 1x már sütöttem ilyet, és le is írtam a receptjét valahova, hogy meglegyen, de persze most nem találtam meg, így körülnéztem a neten és Limara receptjét készítettem el. Nagyon jól sikerült, ajánlom mindenkinek, hogy próbálja ki! Annyira örült neki a család, hogy csak a 4 legkisebb ,maradék tésztából odabiggyesztett bénácska darab maradt meg reggelire, azt tudtam csak lefényképezni nektek,de Limara oldalán megnézhetitek milyen is ez igazából :)
Pacsni:
Hozzávalók: 41 dkg liszt (BL 55), 3 dkg élesztő, 1 mk. só, 4 dkg cukor, 6 dkg vaj, 3 dl tej
Elkészítése: A 6 dkg vajat beteszem a fagyasztóba, az élesztőt felfuttatom egy kevés tejben. Szokásos módon kelttésztát dagasztok, de jó lágy legyen. Kelesztőtálban duplájára kelesztem. A fagyos vajat nagy lyukú sajtreszelőn a tésztára reszelem több részletben. reszelek belőle, szétterítem a tészta tetején, hajtogatok rajta, megint reszelek, szétterítem, hajtogatok rajta, stb... Ismét hagyom kelni. Kb. 30 perc után a mutató és a hüvelykujjam között kis labdacsokat szakítok belőle. Sütőpapírral bélelt tepsire teszem, hagyom kb. 15 percig pihenni. Ezután két kezemmel széthúzom, piskóta formára. Nekem úgy a legegyszerűbb, ha a tésztát felemelem és a levegőben húzom szét. Ismét kelesztem kb. 20 percig, majd 180 fokos, gőzös sütőben sütöm kb. 13 percig.
Utolsó kommentek