Tudom-tudom, saslikot inkább nyáron szokás készíteni, grillen, kint a szabadban. Ma viszont egész nap szakadt a hó, én mégis ezt kívántam. Nem egy bonyolult étel, és serpenyőben is remekül meg lehet sütni, így akinek van kedve próbálja ki. Én már annyira unom a rántott hús-sült hús verziót, hogy kellett egy kis változatosság. Drága gyermekeim ugyanis csak ezt a két fajtát szeretik, de ma nem engedtem nekik.
Csirkesaslik, ahogy én készítem:
Felkockáztam csirkemellet, bacont, paprikát, vöröshagymát. 1dl olajban elkevertem 1 teáskanál grill fűszert és 1 csipet sót. Ezzel a páccal nyakon öntöttem a csrikemelll kockákat és 1-2 órát állni hagytam. Ezután hústűre tűzdeltem a hozzávalókat váltakozva hús-bacon-hús-paprika-hús-hagyma, míg minden el nem fogyott. Végül a nyársakat serpenyőben kevés olajon szép pirosra sütöttem.
Utolsó kommentek