A hétvége másik nagy műve, pedig a csalamádé volt. A NLC fórumon olvastam egy nagyon egyszerű receptet, és azt akartam megcsinálni. Persze már a hozzávalóknál elakadtam, hogy mi az a borkén? És hol lehet venni? Persze, most is segített nekem az internet és kiderítettem, hogy mezőgazdasági boltban árulják. Szerencsémre nem is messze tőlünk van egy, így ott sikerült beszerezni.
Innen már sima ügy volt az egész! És a végeredmény ISTENI LETT!!!!!!!!
8 üveg lett belőle, de már 1-et meg is ettünk, annyira ízlik a családnak.
Csalamádé 8 db 7,5 dl-s üveghez:
Hozzávalók: 1 kg fehér fejes káposzta, 1 kg uborka, 1 kg paprika, 1 kg hagyma, 1 kg zöldpaprika (én ezt helyettesítettem sárgarépával, így mutatósabb)
Ezeket mind vékonyan felszeleteljük, egy nagy edénybe összekeverjük, és a következőket szórjuk rá:
50 dkg cukor, 3 evőkanál só, 1 tk őrölt bors, 1 tk őrölt kömény, 1 tk szalicil, 1 tk borkén, 3 dl 10%-os ecet.
Itt az ecetnél érdemes, hátrább hajolni, nem úgy, mint én, aki annyira lestem, hogy mit csinálok, hogy úgy megcsapott az ecet szaga, azt hittem rosszul is leszek egyből!
Az egészet jól összekeverjük és 24 óráig állni hagyjuk. Közben néhányszor átkeverjük.
Üvegekbe töltjük (de ne túl szorosan rakjuk) és annyi levet öntsünk rá, hogy ellepje.
Utolsó kommentek