Ha nyár, akkor elmaradhatatlan a zöldborsó leves. Imádjuk! Nálunk a férjem készíti általában, hogy legyen egy kis sikerélménye a konyhában, mert ezt olyan egyszerű, elkészíteni, hogy neki is megy.
Zöldborsó leves
Hozzávalók: 50dkg zöldborsó (mirelit is jó), 3 db sárgarépa, 2 db fehérrépa, 1 db karalábé, a csipetkéhez 2 db tojás, liszt, só, ételízesítő
Elkészítése: A borsót a megtisztított és felaprított zöldségekkel együtt kevés olajon puhára pároljuk. Megszórjuk egy kis cukorral, pici vizet öntök rá, majd meghintem 1 evőkanál liszttel, pirospaprikával, majd felöntöm bőven vízzel. Teszek bele sót, ételízesítőt, és amikor már teljesen puhák a zöldségek, jöhet bele a csipetke. Ehhez 2 db tojást liszttel és pici sóval kemény tésztává keverek, majd teáskanállal a levesbe szaggatom. Pár perc alatt megfőnek és már tálalható is a leves.
Utolsó kommentek