Főzni jó!

Imádok főzni, sütni, új recepteket olvasgatni és kipróbálni. Rengeteg receptet lementettem már a számítógépre, most szép sorban kipróbálgatom őket és a jól sikerülteket itt gyűjtöm össze főleg magamnak, de örülök neki, ha másnak is segíthetek ezzel. Én hiszek benne, hogy: Főzni bárki tud! Csak kell hozzá egy jó recept! ( Lecsóból idézet) Ha szeretnél velem kapcsolatba lépni, email-címem: borzsi@freemail.hu

Kövess a Twitteren!

Utolsó kommentek

Statisztikám

Zöldborsó leves

2008.08.06. 12:34 :: Borzsi

Ha nyár, akkor elmaradhatatlan a zöldborsó leves. Imádjuk! Nálunk a férjem készíti általában, hogy legyen egy kis sikerélménye a konyhában, mert ezt olyan egyszerű, elkészíteni, hogy neki is megy.

Zöldborsó leves

Hozzávalók: 50dkg zöldborsó (mirelit is jó), 3 db sárgarépa, 2 db fehérrépa, 1 db karalábé, a csipetkéhez 2 db tojás, liszt, só, ételízesítő

Elkészítése: A borsót a megtisztított és felaprított zöldségekkel együtt kevés olajon puhára pároljuk. Megszórjuk egy kis cukorral, pici vizet öntök rá, majd meghintem 1 evőkanál liszttel, pirospaprikával, majd felöntöm bőven vízzel. Teszek bele sót, ételízesítőt, és amikor már teljesen puhák a zöldségek, jöhet bele a csipetke. Ehhez 2 db tojást liszttel és pici sóval kemény tésztává keverek, majd teáskanállal a levesbe szaggatom. Pár perc alatt megfőnek és már tálalható is a leves.

 

Szólj hozzá!

Címkék: levesek tejallergiásoknak

A bejegyzés trackback címe:

https://foznijo.blog.hu/api/trackback/id/tr79603135

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása