Nem tudom mi ennek az ételnek az igazi neve, én az Apukámtól tanultam meg ezt főzni. Mikor jó sok éve Anyum meghalt, ott álltunk ketten a konyhában és Ő csak ezt tudott főzni. Azóta Ő is és én is sokat fejlődtünk a főzés terén, de ez a recept bevésődött az agyamba és csukott szemmel is megtudom már csinálni.
Tarhonyás virslis krumpli, ahogy Apumtól tanultam:
1 fej vöröshagymát felaprítok és olajon üvegesre párolom, majd szórok rá 2 teáskanál pirospaprikát, ezt jól elkeverem, majd ráteszem az előzőleg már megpucolt és felkockázott krumplit (kb.6-7 szem) , felöntöm vízzel, hogy éppen ellepje és hagyom főni. Sózom, borsozom. Miután felforrt takarékra rakom a gázt és a forrás után kb. 10 perccel belerakom a tarhonyát ( kb. 10 dkg) és hagyom főni tovább. Újabb kb. 10 perc után belerakom a virsliket is ( fejenként egy párat) és ha az is megfőtt kész is az ételünk. Friss kenyéret adok hozzá.
Utolsó kommentek