Életemben először csináltam egybesült fasírtot, mert eddig mindig anyósomnál ettünk ilyet, de gondoltam itt az ideje, hogy én is elkészítsem a magam verzióját. Szigorúan Norbis szempontok szerint csináltam, és várakozáson felüli lett! :)
Egybesült fasírt:
Főztem 4 tojást, megpucoltam, félreraktam. 40 dkg darált húst összekevertem 2 db tojással, fasírt fűszerkeverékkel és kb. 2 evőkanál zabkorpával. A masszát beraktam fél órára a hűtőbe pihenni. Közben készítettem zsemlemorzsát, azaz ledaráltam egy darab száraz vollkorn kenyeret. Egy jánai tálat kiolajoztam, megszórtam a zsemlemorzsával, beletettem a hús felét, rá a tojásokat, majd a maradék húst is rátettem és a tetejét is megszórtam zsemlemorzsával. Előmelegített sütőben kb. 200 fokon sütöttem 40 percet.
Utolsó kommentek