Főzni jó!

Imádok főzni, sütni, új recepteket olvasgatni és kipróbálni. Rengeteg receptet lementettem már a számítógépre, most szép sorban kipróbálgatom őket és a jól sikerülteket itt gyűjtöm össze főleg magamnak, de örülök neki, ha másnak is segíthetek ezzel. Én hiszek benne, hogy: Főzni bárki tud! Csak kell hozzá egy jó recept! ( Lecsóból idézet) Ha szeretnél velem kapcsolatba lépni, email-címem: borzsi@freemail.hu

Kövess a Twitteren!

Utolsó kommentek

Statisztikám

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Zöldborsós, szalonnás tészta

2007.10.01. 17:43 :: Borzsi

Ezt a receptet egy Jamie Oliver szakácskönyvben találtam. Igaz,hogy Ő farfalle tésztát írt hozzá,de a végeredményen a tészta alakja mit sem változtat. Nagyon gyorsan elkészíthető, egyszerű tésztaétel.

Zöldborsós, szalonnás tészta
Hozzávalók:
50 dkg tészta - kinek milyen van otthon :)
1 db tojás
1 dl főzőtejszín
só, bors
12 szelet bacon szalonna
3 marék mirelit zöldborsó
2 friss mentaág letépkedett levelei - na én ezt kihagytam belőle,csak petrezselyem volt itthon
2 marék reszelt sajt - Ő parmezánt ajánlott, én trapistát tettem rá
Elkészítés:
Forralj fel egy nagy fazék sós vizet és főzd meg benne a tésztát a csomagolásán megadott utasítás szerint. Mikor a tészta már majdnem megfőtt add hozzá a zöldborsót és főzd vele együtt még 2 percig. Amikor kész, szűrd le, és tegyél félre a főzővízből egy keveset.
Egy tálban verd fel a tojást a tejszínnel együtt, és tegyél bele sót és borsot. A bacont dobd egy serpenyőbe és pirítsd ropogósra, aranybarnára.
Öntsd a tésztát a baconhoz és a finomra aprított menta (petrezselyem) nagy részét is tedd hozzá. Most kell hozzákeverned a tojás és a tejszín keverékét a tésztához. Nagyon fontos, hogy addig csináld, amíg a tészta forró, mert a tésztában maradt hőtől fő meg a tojás, és nem lesz olyan, mint a rántotta. Rázogasd jól meg, és ha szükséges tegyél hozzá a félretett főzővízből. Sózd, borsozd, szórd meg a maradék mentával ( petrezselyemmel) és sajttal.

Szólj hozzá!

Címkék: tészták

A bejegyzés trackback címe:

https://foznijo.blog.hu/api/trackback/id/tr5182638

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása