Zöldborsós, szalonnás tészta
Hozzávalók:
50 dkg tészta - kinek milyen van otthon :)
1 db tojás
1 dl főzőtejszín
só, bors
12 szelet bacon szalonna
3 marék mirelit zöldborsó
2 friss mentaág letépkedett levelei - na én ezt kihagytam belőle,csak petrezselyem volt itthon
2 marék reszelt sajt - Ő parmezánt ajánlott, én trapistát tettem rá
Elkészítés:
Forralj fel egy nagy fazék sós vizet és főzd meg benne a tésztát a csomagolásán megadott utasítás szerint. Mikor a tészta már majdnem megfőtt add hozzá a zöldborsót és főzd vele együtt még 2 percig. Amikor kész, szűrd le, és tegyél félre a főzővízből egy keveset.
Egy tálban verd fel a tojást a tejszínnel együtt, és tegyél bele sót és borsot. A bacont dobd egy serpenyőbe és pirítsd ropogósra, aranybarnára.
Öntsd a tésztát a baconhoz és a finomra aprított menta (petrezselyem) nagy részét is tedd hozzá. Most kell hozzákeverned a tojás és a tejszín keverékét a tésztához. Nagyon fontos, hogy addig csináld, amíg a tészta forró, mert a tésztában maradt hőtől fő meg a tojás, és nem lesz olyan, mint a rántotta. Rázogasd jól meg, és ha szükséges tegyél hozzá a félretett főzővízből. Sózd, borsozd, szórd meg a maradék mentával ( petrezselyemmel) és sajttal.
Utolsó kommentek