Gyerekkoromban utáltam a karfiolt, aztán egy idő után, ha muszáj volt megettem, mára meg már megszerettem. Tudom a legtöbben, köztük a férjem is, tejfölösen eszi ezt a levest, de én nem szeretem úgy, ezért én csak a végén kínálom mellé a tejfölt, hogy aki szeretne, az tegyen a sajátjába.
Karfiol leves
Hozzávalók: 1 fej karfiol, 3-4 db sárgarépa, 2 db fehérrépa, pirospaprika, liszt, ételízesítő, só a csipetkéhez: 2 db tojás, só, liszt
Elkészítése: A karfiolt rózsáira szedem, a többi zöldséget felaprítom, és együtt kevés olajon puhára párolom. Megszórjom 1 evőkanál liszttel, pirospaprikával, majd felöntöm bőven vízzel. Teszek bele sót, ételízesítőt, és amikor már teljesen puhák a zöldségek, jöhet bele a csipetke. Ehhez 2 db tojást liszttel és pici sóval kemény tésztává keverek, majd teáskanállal a levesbe szaggatom. Pár perc alatt megfőnek és már tálalható is a leves. Kis tálkában kínálok mellé tejfölt, hogy aki úgy szereti, az tehessen a sajátjába.
Utolsó kommentek