Főzni jó!

Imádok főzni, sütni, új recepteket olvasgatni és kipróbálni. Rengeteg receptet lementettem már a számítógépre, most szép sorban kipróbálgatom őket és a jól sikerülteket itt gyűjtöm össze főleg magamnak, de örülök neki, ha másnak is segíthetek ezzel. Én hiszek benne, hogy: Főzni bárki tud! Csak kell hozzá egy jó recept! ( Lecsóból idézet) Ha szeretnél velem kapcsolatba lépni, email-címem: borzsi@freemail.hu

Kövess a Twitteren!

Utolsó kommentek

Statisztikám

Karfiol leves

2010.02.25. 20:10 :: Borzsi

Gyerekkoromban utáltam a karfiolt, aztán egy idő után, ha muszáj volt megettem, mára meg már megszerettem. Tudom a legtöbben, köztük a férjem is, tejfölösen eszi ezt a levest, de én nem szeretem úgy, ezért én csak a végén kínálom mellé a tejfölt, hogy aki szeretne, az tegyen a sajátjába.

Karfiol leves

Hozzávalók: 1 fej karfiol, 3-4 db sárgarépa, 2 db fehérrépa, pirospaprika, liszt, ételízesítő, só a csipetkéhez: 2 db tojás, só, liszt

Elkészítése: A karfiolt rózsáira szedem, a többi zöldséget felaprítom, és együtt kevés olajon puhára párolom. Megszórjom 1 evőkanál liszttel, pirospaprikával, majd felöntöm bőven vízzel. Teszek bele sót, ételízesítőt, és amikor már teljesen puhák a zöldségek, jöhet bele a csipetke. Ehhez 2 db tojást liszttel és pici sóval kemény tésztává keverek, majd teáskanállal a levesbe szaggatom. Pár perc alatt megfőnek és már tálalható is a leves. Kis tálkában kínálok mellé tejfölt, hogy aki úgy szereti, az tehessen a sajátjába.

 

Szólj hozzá!

Címkék: levesek

A bejegyzés trackback címe:

https://foznijo.blog.hu/api/trackback/id/tr141790484

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása