Tegnap olvastam ezt a receptet a NLC fórumán, és ott mint, habkenyér szerepelt. Gondoltam pont jól jön ahhoz, hogy a mélyhűtőben pihenő tojásfehérjéket felhasználjam végre. Aztán miközben kavargattam, akkor jöttem rá, hogy én már olvastam hasonló receptet, csak fehér püspökkenyér néven. Végülis mindegy a neve, az biztos, hogy remek kis uzsonna lett a gyerekeknek, finom teával.
Habkenyér
Hozzávalók: 6 tojásfehérje, 16 dkg porcukor, 1 cs. vaniliáscukor, 8 dkg vaj, 16 dkg liszt, 1 citrom reszelt héja, 3 dkg durvára szelt dió
Elkészítése: A tojás fehérjéből csipet sóval kemény habot verünk. Belekeverjük a cukrot, a meglangyosított vajat, a vaníliás cukrot, a lisztet, a reszelt citrom héjat és végül a diót. Kilisztezett, rétes liszttel megszórt sütőformába töltöttem a masszát és 175 fokos sütőben 45 percig sütöttem.
Köszönöm a receptet Csitarnak, hogy beírta a fórumba!
Utolsó kommentek