Okostojás blogján pár napja azt olvastam, hogy ciki muffint sütni. Hát, az én gyerkekim ezt nem így gondolják, imádják a muffint. Én is szeretem készíteni, mert nagyon gyorsan készen van és őket is bevonhatom: kevergetik a tésztát, kanalazzák a papírkosárkákba a masszát. Aztán meg 5 percenként szaladnak a sütőhöz, hogy kész van-e már. És amikor végre elkészül, boldogan bontják ki a papírból és eszik meg. Így volt ez most is, ezzel a citromos-joghurtos mufinnal.
Citromos-joghurtos muffin
Hozzávalók: 26 dkg liszt, 1 evőkanál sütőpor, fél kávéskanál szódabikarbóna, 15 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 citrom, 2 dl natúr v. citromos joghurt, 2 tojás, 0,5 dl olaj
A tetejére:10 dkg porcukor, 2 evőkanál citromlé
Elkészítés: A muffinformákat papírral kibéleljük. Egy tálban elkeverjük a lisztet, a sütőport,a szódabikarbonát,a cukrot és a citrom reszelt héjját. Egy másik tálban a tojást kissé felkeverjük, hozzáadjuk a joghurtot,az olajat és a citrom levét,majd apránként a lisztes keverékhez vegyítjük. A masszát a formákba kanalazzuk, és közepes hőfokra előmelegített sütőbe toljuk.
190 fokon 25 percig sütjük. Ezalatt a porcukrot simára keverjük a citrom levével,s amikor a muffin kisült,tetejét ezzel a mázzal kenjük meg. Miután megszilárdult lehet tálalni.
Megjegyzés: A tetején levő mázba nekem sok volt a 2 evőkanál citromlé, legközelebb csak 1-el teszek bele.
Recept forrása: xMagazin
Utolsó kommentek