
Húsvéti pulykamell
Hozzávalók: 4 nagy szelet pulykamell, só, 2 evőkanál liszt, 4-5 evőkanál olaj, 20-25 dkg húsvéti sonka maradék, 5 dkg trapista sajt, 3 db főtt tojás, 1 evőkanál zsemlemorzsa, 1 evőkanál vaj.
Elkészítése: A pulykamell szeleteket kiverjük, mindkét oldalukat lisztbe forgatjuk majd a forró olajban oldalanként 2-2 percig sütjük. Ezután kivajazott tepsibe tesszük. A sonkát és a főtt tojást nagyon apró kockára vágjuk, összeforgatjuk és kanállal a hússzeletekre halmozzuk. A besamelmártáshoz a tejet felforraljuk. A vajat lábasban felolvasztjuk, a lisztet hozzáadjuk és kevergetve megforrósítjuk, de nem pirítjuk meg! Közben megsózzuk, borsózzuk. Továbbra is állandóan kevergetve beleöntjük a tejet és épp csak 1 percig forraljuk, ezalatt kellően besűrűsödik. A mártást a sonkás-tojásos hússzeletekre öntjük, ráreszeljük a sajtot, megszórjuk a zsemlemorzsával és a maradék vajat rámorzsoljuk. Eéőmelegített sütőben 10-15 percig sütjük közepes hőmérsékleten. Rízzsel tálaljuk.
Utolsó kommentek