Főzni jó!

Imádok főzni, sütni, új recepteket olvasgatni és kipróbálni. Rengeteg receptet lementettem már a számítógépre, most szép sorban kipróbálgatom őket és a jól sikerülteket itt gyűjtöm össze főleg magamnak, de örülök neki, ha másnak is segíthetek ezzel. Én hiszek benne, hogy: Főzni bárki tud! Csak kell hozzá egy jó recept! ( Lecsóból idézet) Ha szeretnél velem kapcsolatba lépni, email-címem: borzsi@freemail.hu

Kövess a Twitteren!

Utolsó kommentek

Statisztikám

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Rakott tarhonya

2008.03.21. 18:10 :: Borzsi

Ezt a receptet egy fórumon olvastam, és mivel a rakott krumpli már kicsit unalmas kezdett lenni, gondoltam itt az idő, hogy kipróbáljam. Nagyon laktató étel, tuti siker!

 

Rakott tarhonya

Kevés olajon megpirítottam a tarhonyát, majd mindig 1-1 dl vizet aláöntve és folyamatosan kevergetve puhára főztem. Közben megfőztem 3 tojást is, és egy serpenyőben 3-4 szelet szalonnát megsütöttem. Egy jénai tálba először tettem egy sor tarhonyát, rá a sült szalonna, rá tarhonya, rá, a főtt tojás szeletek, rá megint tarhonya, a következő sor virsli volt ( de kolbász szeletekkel is jó lett volna, csak nem volt itthon), és végül zárásként újra tarhonya. A tetejére  öntöttem 2 dl tejföl és a szalonna sütésből megmaradt zsírt, kevés pirospaprikával összekeverve. Közepes hőfokú sütőben 25 percig sütöttem. Uborkával tálaltam.

Szólj hozzá!

Címkék: egytálételek

A bejegyzés trackback címe:

https://foznijo.blog.hu/api/trackback/id/tr35390431

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása