Bableves
Hozzávalók: 1 doboz konzerv bab, 2 db sárgarépa, 1 db fehérrépa, 1 kocka Maggi Füstölt ízű kocka, 1 közepes fej vöröshagyma, liszt, pirospaprika, só.
Elkészítése: A babot a megtisztított, feldarabolt zöldségekkel együt feltesszük főni. Bele dobok egy kocka füstölt ízű kockát és picit meg is sózom ( de csak óvatosan, mert a kockában is van már só). Ahogy felforr a leves elkezdem csinálni a rántást. 1 evőkanál lisztet és az apróra vágott vöröshagymát forró olajon zsemle színűre pirítom, megszórom egy púpozott teáskanál pirospaprikával, felöntöm egy kis vízzel és csomómentesre keverem. Ezt a rántást beleöntöm a levesbe és ahogy a répák puhák már teszem is bele a csipetkét.A csipetkéhez 2 tojásból 1 kicsi sóval és kevés liszttel tésztát keverek. Ezt beleszagatom a levesbe, 1-2 perc alatt megfőnek és már tálalható is a leves.
Utolsó kommentek