Összegyűjtöttem 10 pontban, hogy szerintem mik a legfontosabbak, amikre süti sütéskor oda kell figyelni.
- Csak jó minőségű alapanyagokkal szabad dolgozni! Itt nem éri meg spórolni, mert végül kukában landolhat a rosszul sikerült művünk és ez elég lehangoló.
- Az alapanyagok hőmérséklete is fontos, mindegyik legyen szobahőmérsékletű. A vaj-margarin legyen puha. A tejet is megszoktam picit langyosítani.
- A lisztet mindig szitáld át, így levegősebb lesz a tészta. A sütőport a már leszitált liszthez keverd hozzá.
- A mennyiségeket grammra pontosan tartsd be. Sok múlhat ezen is!
- A sütőformára ne sajnáld a pénzt. Sajnos én már dobtam ki sütit, mert nem tudtam kiszedni csak kivakarni a hullámos aljú tepsiből. Vegyél minőségi sütőformákat vagy szilikonosat, amikkel nem járhatsz így.
- A receptekben megadott sütési idő általában helyes, de mindig ellenőrizd egy hústűvel is, hogy valóban megsült-e a tészta!
- Nincs két egyforma sütő, másképp sül a tészta ha alacsonyan van a sütőrács és másként, ha felül. Ezt Neked kell kitapasztalnod!
- A receptet mielőtt neki állsz sütni figyelmesen olvasd végig, lépésről-lépésre tartsd be, mert az anyagok hozzáadási sorrendje is számít! Nem mindegy mit mivel keversz össze!
- A sütőformát ne felejtsd el kivajazni - liszteni. Vagy tegyél bele sütőpapírt és így a mosogatást is megúszhatod!:)
- Ha elsőre nem sikerült, ne add fel! Próbáld újra! Sikerülni fog! És nincs annál jobb érzés mikor a TE sütid fogy leggyorsabban el egy családi összejövetelen vagy csak a férjed kedvesen megjegyzi: Fejlődőképes vagy! ( ezt a bókót én kaptam pár napja a kuglófomra, majd holnap beírom a receptjét Nektek)
Utolsó kommentek