Főzni jó!

Imádok főzni, sütni, új recepteket olvasgatni és kipróbálni. Rengeteg receptet lementettem már a számítógépre, most szép sorban kipróbálgatom őket és a jól sikerülteket itt gyűjtöm össze főleg magamnak, de örülök neki, ha másnak is segíthetek ezzel. Én hiszek benne, hogy: Főzni bárki tud! Csak kell hozzá egy jó recept! ( Lecsóból idézet) Ha szeretnél velem kapcsolatba lépni, email-címem: borzsi@freemail.hu

Kövess a Twitteren!

Utolsó kommentek

Statisztikám

Virslis rakott krumpli

2007.10.11. 20:51 :: Borzsi

Tudom, a legtöbben felkapják erre a fejüket, hisz a rakott krumplit mindenki tudja, hogy kolbásszal kell csinálni,de én így szeretem. Még a Norbis fogyókúrám idejéből maradt meg ez a recept is. Így kevésbé kalóriadús! Fogyózóknak ajánlom!
 

Virslis rakott krumpli
Hozzávalók: 1 kg krumpli, 3 db főtt tojás, 4 db Füstli virsli, 1 kis pohár tejföl, 1 nyers tojás, kicsi olaj, só.
Elkészítése: A krumplikat héjjában megfőzöm( sós vízben,de figyelj,hogy ne főljön szét!),majd  megpucolom és karikára vágom. A főtt tojást és a virslit szintén felkarikázom. Én egy jénai tálban szoktam sütni. Ezt kiolajozom és elkezdem belepakolni a hozzávalókat. Alulra jön a krumpli, megsózom, rá a főtt tojás majd a virsli. Újra krumpli,só,tojás,virsli....míg el nem fogy minden. A lényeg, hogy felülre krumpli kerüljön.Erre öntöm a már előzőleg összekevert tejföl és tojás egyvelegét. Rá teszem a tál tetejét és már mehet is az előmelegített sütőbe. 45 percig lefedve, utána még 20 percig fedő nélkül sütöm, hogy megpiruljon a teteje is. Nagyon finom így is és még  se az a kalóriabomba, mint a kolbászos változata!

Szólj hozzá!

Címkék: egytálételek

A bejegyzés trackback címe:

https://foznijo.blog.hu/api/trackback/id/tr8193776

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása