Főzni jó!

Imádok főzni, sütni, új recepteket olvasgatni és kipróbálni. Rengeteg receptet lementettem már a számítógépre, most szép sorban kipróbálgatom őket és a jól sikerülteket itt gyűjtöm össze főleg magamnak, de örülök neki, ha másnak is segíthetek ezzel. Én hiszek benne, hogy: Főzni bárki tud! Csak kell hozzá egy jó recept! ( Lecsóból idézet) Ha szeretnél velem kapcsolatba lépni, email-címem: borzsi@freemail.hu

Kövess a Twitteren!

Utolsó kommentek

Statisztikám

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Nigella féle tepsis csirke

2007.09.30. 20:49 :: Borzsi



Ez a világ legegyszerűbb és leggyorsabb étele. Egyik kedvenc szakácsnőm, Nigella Lawson műsorában láttam és azóta is nagy kedvenc nálunk. Elronthatatlan,így kezdő szakácsnők is bátran kipróbálhatják.

Nigella féle tepsis csirke
Hozzávalók:
2 db csirkecomb vagy -mell
1kg krumpli
1 db piros kaliforniai paprika
1 db lilahagyma
8 gerezd fokhagyma
olaj
kakukkfű
só,bors
Az elkészítése pedig csak annyi,hogy a megmosott csirkét a már előzőleg kiolajozott tepsibe tesszük. A meghámozott és negyedekbe vágott krumplit mellérakjuk. A pirospaprikát csíkokra vágjuk, a lilahagymát megpucoljuk és 8 részbe vágjuk, a fokhagymát pedig héjjastul tesszük a csirke és a krumpli mellé. Az egészet megsózzuk,megborsózzuk és jól megszorjuk kakukkfűvel.Pici olaj még mehet a tetejére, aztán előmelegített sütőben (gázsütő 3-as fokozatán) kb. 45 percig sütjük.

8 komment

Címkék: húsos főételek tejallergiásoknak csirkés ételek

A bejegyzés trackback címe:

https://foznijo.blog.hu/api/trackback/id/tr31181799

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

emzéperiksz 2007.10.01. 09:33:21

A csirkecombot sütőben én úgy szoktam, hogy kb. 3/4 órát alufóliával lefedve pici vízzel a tepsi alján, majd leveszem a fóliát, hadd piruljon. Próbáljátok ki, nagyon omlós lesz a belseje, nem szárad szét, a bőre meg ropogós. A sütőzacsló is jó ötlet, bele lehet dobálni mindent: krumpli, hagyma stb. Jó puha lesz benne minden, de kb. 3/4 óra múlva fel kell vágni, hogy piruljon.
Fűszerezni bármivel lehet: mézesmustár, bors, pirsopaprika fűszerkeverékek.
Ja, a szerecsendió csirkére nálam szinte kötelező, próbáljátok ki, isteni lesz tőle.

RogerNyul 2007.10.01. 09:36:07

Nem szeretem a kakukkfüvet. A többi jöhet. Nyami. :)

Lehet olyan "robbantott" csirkét kapni nálunk a ház alatti csirkésnél, amiről a mellehúsa hiányzik. Ők azt árulják tepsis csirkeként.

fagylalt 2007.10.01. 09:50:46

zmrzlina, te mókamester, mééénemmész te a jó... kurucinfódra...

emzéperiksz 2007.10.01. 09:54:41

zmzrina, akkor itt van neked egy tuti recept, ezt nem tudod elrontani:

Fogj egy doboz borsókonzervet. Tedd bele egy edénybe. Öntsél hozzá kb. 1 deci tejet. Forrald föl. Közben keverj össze 2 teáskanál lisztet kb. 2 teáskanál olajjal, kicsit folyékony állagú masszát kell kapnod. Ha felforrt, öntsd bele az edénybe. Főzzed vagy 2-3 percig, mire besűrűsödik. Az eredmény: óvodai borsófőzelék. Jó étvágyat!
Elkészítési idő: kb. 5 perc.

Verbalis Inkontinencia 2007.10.01. 14:26:39

Patológián érdemes próbálkozni.

Borzsi 2007.10.01. 17:54:29

Sziasztok!
Köszi a hozzászólásokat. MAjd kipróbálom a beírt recepteket és ha jók, közzéteszem a blogomban szerzővel együtt.
Zmrzlna hozzászólásait kimoderáltam. Nem igazán értem, mért kellett ide írogatnia ilyeneket. De biztosan nagyon ráért. Légyszi,ha olvasol, többet ne gyere erre!

bkEdit · http://egeszseges-eletmod.hu 2007.10.04. 22:26:12

Örülök a lapodnak, gratulálok hozzá! Engem mindig minden recept érdekel.
Ödvözlettel:
bkEdit
egeszseges-eletmod.blog.hu
süti beállítások módosítása