Kókuszos almás
Hozzávalók: 15 dkg margarin, 2 dl cukor, 3 tojás, 2 dl kókuszreszelék, 2,5 dl liszt, 2 csapott mokkáskanál sütőpor, 1 dl tej, 2 nagyobb alma.
A forma kikenéséhez vaj, és zsemlemorzsa.
A tetejére: 2 evőkanál cukor, fél maréknyi vékony lapocskára vágott mandula ( nálam ez lemaradt, mert nem volt itthon)
Elkészítése: A puha margarint és a cukrot habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat és jól kikeverjük. A kókuszreszeléket, a lisztet meg a sütőport összekeverjük, majd a tejjel és a meghámozott és lereszelt almával a margarinos masszához adjuk. Egy 26 cm-es tortaformát kivajazunk és zsemlemorzsával meghintjük. Belesimítjuk a masszát majd megszórjuk a cukorral és a mandulával. Előmelegített sütőben 190 C-on 35 percig sütjük. Ha egy napot állni hagyjuk még finomabb lesz!
Eddig a recept, és tényleg jót tesz neki ha állni hagyjuk. Fantasztikusan kókuszos, de nem száraz sütit kapunk.
Kókuszos almás
2008.04.03. 20:56 :: Borzsi
3 komment
Címkék: sütemények
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Utolsó kommentek