Hát most végre kipróbáltam ezt is! :)))
Finom lett, csak a sózásra kell odafigyelni. A sajt sós ízétől is függ, hogy mennyit kell beletenned.
Ropogós rudacskák
Hozzávalók: 20 dkg rétesliszt, 1 késhegynyi szódabikarbóna, fél teáskanál só, 12 dkg vaj, 10 dkg reszelt sajt, 2 tojás sárgája, 1 evőkanál tejföl, a nyújtáshoz liszt, a tetejére 1 tojássárgája.
Elkészítése: A sót és a szódabikarbónát a lisztbe keverjük, belemorzsoljuk a vajat, majd a reszelt sajtot, a tojásokat és a tejfölt is hozzákeverjük. Cipóvá formázzuk és letakarva 1 órára betesszük pihenni a hűtőbe. Ezután belisztezett deszkán 4-5 mm vastagra nyújtjuk, derelyevágóval csíkokra vágjuk, megkenjük tojássárgájával és ha van még sajtunk reszelhetünk rá azt is. Előmelegített sütőben gáz 3-as fokozatán 12 percig sütöttem. Szuper nasi a sok édesség után.:)
Utolsó kommentek