Julis barátnőm, aki kint él Amerikában, küldött nekem tegnap egy receptet és egy képet, az általa készített levesről, amit most megosztok veletek!
A csodálatos francia hagymaleves
hozzávalók két személyre:
kevéske margarin vagy vaj
egy nagy termetû póréhagyma
0.3 dl fõzõtejszín
két petrezselymes húsleveskocka
bors
bazsalikom
víz
két szelet sajtos pirítós
szerecsendió
fél pohár fehérbor
(e kettõ utóbbi elhagyható, ha épp nincs otthon)
Odateszek egy kevéske margarint vagy vajat a fõzõedénybe,megvárom, amíg szétterül, és beledobom a pórékarikákat.
5-8 percig, amíg a póré összeesik, megpuhul kis lángon kevergetem, majd felengedem a borral(ha nincs egy kevéske vízzel), ezután bele teszem a tejszínt, összekeverem, ízlés szerint higítható, ha túl sûrûnek találtatik.
Sózom, szerecsendiózom, bazsalikomozom, és megvárom, hogy felforrjon, ekkor még néhány percig fõzõm, és kész.
Két szelet kenyeret megpirítok, sajtot szórok a tetejükre, megolvasztom.
Kimerem a levest és a tetejébe teszem a forró sajtospirítóst.
Jó étvágyat!
Utolsó kommentek