Nem vagyok egy nagy halevő,de ezt a receptet nagyon szeretem. Könnyen, gyorsan elkészíthető, és mégse a már megszokott, unalmas rántott- vagy sült hal.
Sajtos-mustáros halfilé
Elkészítése:
60 dkg mirelit tengeri halfilét kiolvasztok, besózom, borsozom, egy fél citrom levét rálocsolom és 1 órát állni hagyom. A halszeletek mindkét oldalát kevés olajon megsütöm és egy tűzálló tálban egymás mellé fektetem. 2 tojás sárgáját simára keverem 1 evőkanál mustárral, 1 dl kefírrel vagy joghurttal, kevés sóval, borssal és 10 dkg reszelt sajttal. A tojások fehérjéjét közben egy csipet sóval kemény habbá verem,majd hozzá öntöm a mustáros-sajtos egyveleghez. Ha kész a mártásunk ráöntöm a halszeletekre és 200 C-n 15 percig sütöm.
Utolsó kommentek