Kezdő háziasszonyként ez volt talán az első étel,amit megtanultam főzni. Azóta is gyakran csinálom. Nagyon jól alakítható, csinálhatunk belőle rizseshúst, tarhonyás húst vagy székelykáposztát is. Csak a hangulatunktól függ. Jól fagyasztható,így aranytartalékként a mélyhűtőbe is tehetünk el belőle.
Sertéspörkölt
Hozzávalók: 50 dkg sertés comb, 1 fej vöröshagyma, pirospaprika, olaj, só, bors.
Elkészítése nagyon egyszerű. A sertéshúst felkockázzuk, a hagymát apróra vágjuk. Az olajon a hagymát megpirítjuk, megszorjuk egy kiskanál pirosparikával és rátesszük a húst,hirtelen megkapatjuk minden oldalát. Felöntjük annyi vízzel,hogy éppen ellepje a husikat, és megsózzuk és megborsozzuk. Forrástól számítva kb. 45 percig, ill. a hús puhulásáig főzzük. Persze kuktában elkészítve ez az idő jóval csökkenthető.
Utolsó kommentek