Főzni jó!

Imádok főzni, sütni, új recepteket olvasgatni és kipróbálni. Rengeteg receptet lementettem már a számítógépre, most szép sorban kipróbálgatom őket és a jól sikerülteket itt gyűjtöm össze főleg magamnak, de örülök neki, ha másnak is segíthetek ezzel. Én hiszek benne, hogy: Főzni bárki tud! Csak kell hozzá egy jó recept! ( Lecsóból idézet) Ha szeretnél velem kapcsolatba lépni, email-címem: borzsi@freemail.hu

Kövess a Twitteren!

Utolsó kommentek

Statisztikám

Nudli

2010.02.15. 09:00 :: Borzsi

Be kell valljam, eddig mindig mirelit nudlit főztem a gyerkőcöknek, mert megvoltam győződve róla, hogy nudlit készíteni valami nagyon macerás dolog lehet. Szombatról maradt egy lábasnyi főtt krumpli, amire még csak rá sem nézett a család, olyan beteg volt mindenki, így elraktam és most abból készítettem nudlit mindenki nagy örömére.

Rájöttem, hogy nudlit készíteni egyáltalán nem nehéz, sőt! És még olcsóbb is, mint a mirelit változat. Meg az íze is jobb!

Nem is ragozom tovább, próbáljátok ki, és Ti is megértitek!

Nudli

Hozzávalók: 1 kg héjában főtt burgonya, 30 dkg finomliszt, 2 tojás sárgája, 2 evőkanál zsír, 1 evőkanál só.

Elkészítése: A meghámozott és még melegen áttört burgonyát hagyom kissé kihűlni, majd hozzáadom a zsírt, a tojássárgáját, a lisztet és a sót. Jól összegyúrom a tésztát, és lisztezett deszkán lisztezett nyújtófával kinyújtom. Kb. 1 cm-es csíkokra vágtam és azokat felaprítottam. Lobogó forró vízbe pici sót tettem és ebben főztem ki a nudlikat. Akkor jók, ha feljönnek a víz tetejére. Végül serpenyőben olajat hevítettem és azon zsemlemorzsát pirítottam. Ebbe forgattam a nudlit és porcukorral tálaltam.

Recept forrása: Frank Júlia: Óriás szakácskönyv

Szólj hozzá!

Címkék: tészták

A bejegyzés trackback címe:

https://foznijo.blog.hu/api/trackback/id/tr781758445

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása