Be kell valljam, eddig mindig mirelit nudlit főztem a gyerkőcöknek, mert megvoltam győződve róla, hogy nudlit készíteni valami nagyon macerás dolog lehet. Szombatról maradt egy lábasnyi főtt krumpli, amire még csak rá sem nézett a család, olyan beteg volt mindenki, így elraktam és most abból készítettem nudlit mindenki nagy örömére.
Rájöttem, hogy nudlit készíteni egyáltalán nem nehéz, sőt! És még olcsóbb is, mint a mirelit változat. Meg az íze is jobb!
Nem is ragozom tovább, próbáljátok ki, és Ti is megértitek!
Nudli
Hozzávalók: 1 kg héjában főtt burgonya, 30 dkg finomliszt, 2 tojás sárgája, 2 evőkanál zsír, 1 evőkanál só.
Elkészítése: A meghámozott és még melegen áttört burgonyát hagyom kissé kihűlni, majd hozzáadom a zsírt, a tojássárgáját, a lisztet és a sót. Jól összegyúrom a tésztát, és lisztezett deszkán lisztezett nyújtófával kinyújtom. Kb. 1 cm-es csíkokra vágtam és azokat felaprítottam. Lobogó forró vízbe pici sót tettem és ebben főztem ki a nudlikat. Akkor jók, ha feljönnek a víz tetejére. Végül serpenyőben olajat hevítettem és azon zsemlemorzsát pirítottam. Ebbe forgattam a nudlit és porcukorral tálaltam.
Recept forrása: Frank Júlia: Óriás szakácskönyv
Utolsó kommentek