Már évek óta megvan ez a recept, egy újságból vágtam ki. A recept mellett ínycsiklandó kép a sütiről. Aztán ahányszor elkezdtem olvasni miből is van, mindig félreraktam, mert a 2. hozzávaló a sárgarépa a felsorolásban. Sárgarépa sütiben??? Na ne! - gondoltam eddig. Aztán tegnap újra a kezembe akadt a recept és megadtam magam. Be kell valljam a répát nem is érezni benne, csak a süti színében dominál, amúgy nagyon klassz narancsos piskóta. A tetejére a recept szerint járt volna egy joghurtos máz, de nem volt időm megcsinálni, mert már a süti felét felette a család így üresen. A maradék jó volt reggelire.
Narancsos sütemény
Hozzávalók: 4 dl liszt, 3 db sárgarépa, 1 narancs reszelt héja, 1/2 citrom reszelt héja, 4 tojás, 2 dl cukor, 2 evőkanál margarin, 1 teáskanál sütőpor
A mázhoz: 1 1/2 dl joghurt, 1 evőkanál cukor, 1 teáskanál vaníliás cukor, 1 narancs reszelt héja
Elkészítése:
A sárgarépát finomra reszeljük. Összekeverjük a répát a liszttel és a reszelt narancs és citrom héjjal. A tojásokat és a cukrot fehéredésig keverjük. Hozzáadjuk a szobahőmérsékletű margarint, majd apránként belekeverjük a lisztes keveréket is. A masszát előzőleg kivajazott és kilisztezett sütőformába öntjük. Lassú tűzön tűpróbáig sütjük. A tetejére elkészítjük a mázat: a zselatint egy kevés vízben felolvaszthuk, addig melegítjük, amíg vízszerűen átlátszó lesz és a joghurtba keverjük. Hozzáadjuk a cukrot, és amikor dermedni kezd, a sütemény tetejére öntjük. Széles pengéjű késsel elkenjük és reszelt narancs héjjal megszórjuk. Hűtőbe tesszük a máz megdermedéséig.
A végeredmény ilyen lesz, ha a mázat is megcsinálod rá:
Utolsó kommentek