A családunkban egyedül én szeretem ezt az ételt, de néha azért beiktatom a menübe. Ilyenkor a többiek kapnak mást, vagy eszik az előző napi maradékot.:)
Paradicsomos káposztafőzelék:
Hozzávalók: fél fej fehér fejes káposzta, fél liter paradicsomlé, 1 fej vöröshagyma, 2 evőkanál liszt, olaj, só, cukor
Elkészítése: A káposztát megtisztítom a külső leveleitől, kivágom a torzsáját, és csíkokra metélem. Felteszem főni annyi sós vízben, ami éppen ellepi. Hozzáteszem egészben az előzőleg megtisztított hagymát. Mikor a káposzta már puhára főtt, egy serpenyőben a forró olajon megpirítom a lisztet, ráöntöm a paradicsomlevet, és csomómentesen elkeverem és kiforralom. A rántást a már megfőtt káposztához öntöm és sóval, cukorral ízesítem. Még egyszer átforralom és már kész is vagyok.
Én fasírttal vagy bélszínrolóval szoktam enni.
Utolsó kommentek