Ezt a receptet egy fórumon olvastam, és mivel a
rakott krumpli már kicsit unalmas kezdett lenni, gondoltam itt az idő, hogy kipróbáljam. Nagyon laktató étel, tuti siker!
Rakott tarhonya
Kevés olajon megpirítottam a tarhonyát, majd mindig 1-1 dl vizet aláöntve és folyamatosan kevergetve puhára főztem. Közben megfőztem 3 tojást is, és egy serpenyőben 3-4 szelet szalonnát megsütöttem. Egy jénai tálba először tettem egy sor tarhonyát, rá a sült szalonna, rá tarhonya, rá, a főtt tojás szeletek, rá megint tarhonya, a következő sor virsli volt ( de kolbász szeletekkel is jó lett volna, csak nem volt itthon), és végül zárásként újra tarhonya. A tetejére öntöttem 2 dl tejföl és a szalonna sütésből megmaradt zsírt, kevés pirospaprikával összekeverve. Közepes hőfokú sütőben 25 percig sütöttem. Uborkával tálaltam.
Utolsó kommentek