Ez egy igazi téli leves. Jó kis tartalmas, laktató. Nekünk nagyon ízlett. Próbáljátok ki Ti is!
Hozzávalók: 1 kg burgonya, 25 dkg liszt, 2 tojás, 1 fej vöröshagyma, 3 db sárgarépa, 2 db fehérrépa, 1 zellergumó, petrezselyem, olaj, só, bors, pirospaprika
Elkészítése: A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk és sós vízben puhára főzzük. Ha kész, leszűrjük, áttörtjük. A főzővizét félretesszük, az lesz a leves alapja.
Egy lábosban olajat melegítünk. Ebben az olajat megfonnyasztjuk, hozzátesszük a zöldségeket és megpároljuk őket. Megszórjuk pirospaprikával. Felöntjük a krumpli főzővizével és még adunk hozzá vizet is. Ízesítjük sóval, borssal, a petrezselyemmel. Amíg felforr, elkészítjük a gombócok tésztáját: az áttört krumplihoz adjuk a 2 tojást és a lisztet és egy ízlés szerint sót. Jó alaposan kikeverjük a masszát. A már felforrt levesbe diónyi nagyságú gombócokat szaggatunk a tésztából és a levesben puhára főzzük őket. A levest tálaláskor tejföllel kínáljuk.
(A tészta fele elég a levesbe, a másik feléből olajban lepényeket süthetünk.)
Recept forrása: www.mindmegette.hu
Utolsó kommentek