Főzni jó!

Imádok főzni, sütni, új recepteket olvasgatni és kipróbálni. Rengeteg receptet lementettem már a számítógépre, most szép sorban kipróbálgatom őket és a jól sikerülteket itt gyűjtöm össze főleg magamnak, de örülök neki, ha másnak is segíthetek ezzel. Én hiszek benne, hogy: Főzni bárki tud! Csak kell hozzá egy jó recept! ( Lecsóból idézet) Ha szeretnél velem kapcsolatba lépni, email-címem: borzsi@freemail.hu

Kövess a Twitteren!

Utolsó kommentek

Statisztikám

Naptár

november 2018
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

Habkenyér azaz fehér püspökkenyér

2010.02.24. 18:39 :: Borzsi

Tegnap olvastam ezt a receptet a NLC fórumán, és ott mint, habkenyér szerepelt. Gondoltam pont jól jön ahhoz, hogy a mélyhűtőben pihenő tojásfehérjéket felhasználjam végre. Aztán miközben kavargattam, akkor jöttem rá, hogy én már olvastam hasonló receptet, csak fehér püspökkenyér néven. Végülis mindegy a neve, az biztos, hogy remek kis uzsonna lett a gyerekeknek, finom teával.

Habkenyér
 
 
Hozzávalók: 6  tojásfehérje, 16  dkg porcukor, 1  cs. vaniliáscukor, 8  dkg vaj, 16  dkg liszt, 1  citrom reszelt héja, 3  dkg durvára szelt dió
 
Elkészítése: A tojás  fehérjéből csipet sóval kemény habot verünk. Belekeverjük a  cukrot, a meglangyosított vajat, a vaníliás cukrot,  a lisztet, a reszelt citrom héjat és végül a diót. Kilisztezett, rétes  liszttel megszórt  sütőformába töltöttem a masszát és 175 fokos sütőben 45 percig sütöttem.

Köszönöm a receptet Csitarnak, hogy beírta a fórumba!

 

Szólj hozzá!

Címkék: sütemények

A bejegyzés trackback címe:

https://foznijo.blog.hu/api/trackback/id/tr951787446

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.