Főzni jó!

Imádok főzni, sütni, új recepteket olvasgatni és kipróbálni. Rengeteg receptet lementettem már a számítógépre, most szép sorban kipróbálgatom őket és a jól sikerülteket itt gyűjtöm össze főleg magamnak, de örülök neki, ha másnak is segíthetek ezzel. Én hiszek benne, hogy: Főzni bárki tud! Csak kell hozzá egy jó recept! ( Lecsóból idézet) Ha szeretnél velem kapcsolatba lépni, email-címem: borzsi@freemail.hu

Kövess a Twitteren!

Utolsó kommentek

Statisztikám

Naptár

november 2018
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

Lángos

2008.08.12. 14:56 :: Borzsi

Az én drága férjem már hetek óta nyaggatott, hogy süssek neki lángost. Jó fej! gondoltam magamban, ebben a hőségben, kinek van kedve ott kint senyvedni a sütő mellett, de aztán csak kötélnek álltam. Jó kis vacsi lett belőle!

Lángos:

Hozzávalók: 1 kg liszt, 1 evőkanál só, 1 doboz tejföl (2 dl), 3 dkg élesztő, 5 dl tej, 2 evőkanál olaj.

Elkészítése: Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk, majd a hozzávalókkal együtt jól összedolgozzuk. Fél órát kelesztjük, majd forró olajban kisütjük. Én csak fél adagot készítettem, abból 8 db lángost sikerült sütnöm.

Ízlés szerint tejföllel, sajttal, fokhagymával, vagy csak sóval kínáljuk.


 

3 komment

Címkék: lángosok

A bejegyzés trackback címe:

https://foznijo.blog.hu/api/trackback/id/tr93612577

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mademoiselle · http://larevuerose.blogspot.com/ 2008.08.12. 16:54:11

Egyszer majd próbáld ki tejföl helyett kefirrel, ha gondolod. Egészen más. Én mindig kefirrel csinálom, de most legutóbb nem volt itthon és kipróbáltam tejföllel, hát... összehasonlíthatatlan. Tejföllel valamiért sokkal jobban megszívja magát olajjal, és más lesz az állaga is. A kefírtől viszont hasonló lesz a lángososbódés-lángoshoz, pirosabbra sül, puhább, és könnyebb úgy formázni, hogy a közepe hártyavékony legyen és ropogós.

jd · http://jdkonyha.blogspot.com/ 2008.08.12. 18:22:31

Szia! Nekem is van egy jó lángosreceptem, szintén kefírrel :)) Hetes (vagy zacskós) lángos néven fut (kukk nálam), s az a jó benne, hogy csak összegyúrod, aztán mehet a hűtőbe... eláll 1-2 hétig, s csak akkor veszed elő, amikor sütöd vacsira. Tényleg olyan, mint a bódés lángos :)

Borzsi 2008.08.13. 08:32:28

Sziasztok!
Köszi a kefíres tippet mindkettőtöknek! Legközelebb kipróbálom úgy. Nekem csak ez az egy lángos receptem volt, meg egy krumplis,de én úgy nem szeretem annyira, azért ezt csináltam. Azért így is jó lett, mert hamar eltűntette a család :))