Főzni jó!

Imádok főzni, sütni, új recepteket olvasgatni és kipróbálni. Rengeteg receptet lementettem már a számítógépre, most szép sorban kipróbálgatom őket és a jól sikerülteket itt gyűjtöm össze főleg magamnak, de örülök neki, ha másnak is segíthetek ezzel. Én hiszek benne, hogy: Főzni bárki tud! Csak kell hozzá egy jó recept! ( Lecsóból idézet) Ha szeretnél velem kapcsolatba lépni, email-címem: borzsi@freemail.hu

Kövess a Twitteren!

Utolsó kommentek

Statisztikám

Naptár

április 2019
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Gundel palacsinta VKF! XIV.

2008.04.06. 08:05 :: Borzsi

Én is, én is itt vagyok! Először szállok be a játékba, de remélem nem utoljára. Most a téma is olyan volt,amit nagyon szeretek. Sokáig gondolkoztam , hogy melyik ételt válasszam a kedvenceim közül, de mivel az idő előtt megjelent posztokban már majdnem mindegyik megjelent, így én úgy döntöttem egy édességel jönnék. A Gundel étterem honlapja szerint a Gundel palacsintát a híres budapesti vendéglős, Gundel Károly kreálta városligeti vendéglőjében a XX. század elején. A rumos, mazsolás, citromhéjjal és dióbéllel gazdagított töltelék, a tejszínes, vaníliás csokoládé öntet és a finom palacsintatészta együttese alkotja e közel száz esztendős Gundel-kreációt, amelyet kissé átpirítva, flambírozás nélkül - vagy kívánságra flambírozva - tálalnak a finom, gazdag desszertek kedvelői számára.

 

Igaz, hogy a fénykép nem lett róla túl meggyőző, de higgyétel el isteni finom és bőven megéri az időráfordítást!

 

 

Gundel palacsinta
Hozzávalók: 150 g liszt, só, 3 tojás + 3 tojássárgája, 7 dl tej, 2 ek. olaj, 120 g porcukor, 120 g darált dió, 1 narancs reszelt héja, 50 g mazsola, 1/2 dl rum, 1kk. étkezési keményítő, 1/2 rúd vanília, 100 g étcsokoládé, 1,5 dl tejszín.
Elkészítése: A lisztből, csipet sóval, 3 tojásból és 3 dl tejből palacsintatésztát készítünk. 1/2 órát pihentetjük, belekeverünk 1 ek. olajat és 12 palacsintát sütünk belőle. A töltelékhez 1 dl tejet összeforralunk 80 g porcukorral, a dióval és a narancshéjjal, hagyjuk kihűlni, majd hozzáadjuk az előzőleg beáztatott mazsolát és rumot. Megkenjük vele a palacsintákat, zsebkendőszerűen összehajtjuk, tűzálló tálra rendezzük és a sütőben átforrósítjuk.
40 g porcukrot habosra keverünk 3 tojás sárgájával, az étkezési keményítővel és 1 dl hideg tejjel. 2 dl tejet felforralunk a vaníliával (majd eltávolítjuk), és beletördeljük-olvasztjuk a csokoládét. Folyamatosan keverve a tojásos masszához öntjük, besűrítjük. Lehúzzuk a tűzről, hozzákeverjük a felvert tejszínt, bevonjuk vele a forró palacsintákat, és azonnal tálaljuk.

4 komment

Címkék: palacsinták

A bejegyzés trackback címe:

https://foznijo.blog.hu/api/trackback/id/tr9399126

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szazala · http://szazala.blogspot.com 2008.04.06. 17:50:19

Nagyoooooooooooooon finom!!!!!!!

Borzsi 2008.04.07. 08:39:32

Köszi! A kép rémes róla, de a kaja az mesés! :)

zsurkenyer 2008.04.16. 15:00:38

Szia Borzsi

Var egy kerdes itt:

zsurkenyer.blogspot.com/2008/04/ha-n-bor-lennk.html

Mi vagy Te?

Udv

zsurkenyer

Borzsi 2008.04.21. 10:40:46

Zsúrkenyér!
Köszi, írok a blogodon választ!
Szia!