Főzni jó!

Imádok főzni, sütni, új recepteket olvasgatni és kipróbálni. Rengeteg receptet lementettem már a számítógépre, most szép sorban kipróbálgatom őket és a jól sikerülteket itt gyűjtöm össze főleg magamnak, de örülök neki, ha másnak is segíthetek ezzel. Én hiszek benne, hogy: Főzni bárki tud! Csak kell hozzá egy jó recept! ( Lecsóból idézet) Ha szeretnél velem kapcsolatba lépni, email-címem: borzsi@freemail.hu

Kövess a Twitteren!

Utolsó kommentek

Statisztikám

Naptár

november 2018
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

Illatos- fűszeres húsgombócok

2008.04.05. 13:20 :: Borzsi

Ezt a receptet az NLC fórumon találtam még jó régen és azóta itt lapult a füzetemben.
Ma viszont megtaláltam, volt is hozzá itthon minden így meg is csináltam. Szuper finom lett, köszi érte Apoletta nevű fórumozónak!!!


Illatos-fűszeres húsgombócok
Hozzávalók: 1 szikkadt zsemle, 1 fej hagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, kevés olaj, 1 csokor petrezselyem, 1 gombóc mozzarella, 12 szelet bacon, 30 dkg darált hús, 1 kiksanál mustár, 1 kiskanál paprikakrém, fél kiskanál provance-i fűszerkeverék, 1 tojás, só, bors.
Elkészítése: A zsemléket beáztatjuk langyos vízbe. A hagymát és a fokhagymát finomra vágjuk, kevés olajon megfonnyasztjuk, majd félretesszük hűlni. A petrezselymet felaprítjuk. A mozzarellát 12 kis kockára vágjuk. A bacon szeleteket félbevágjuk és egy 12-es muffinformába minden mélyedésbe kereszt alakba belerakosgatjuk. A darált húshoz hozzáadjuk a jól kinyomkodott zsemléket, a párolt hagymákat, a petrezselymet, a mustárt, a paprikakrémet, végül a tojást, sót, borsot. Sózásnál érdemes odafigyelni, mert a bacon is sós! Egy evőkanállal 12 gombócot formálunk a masszából és mindegyik közepébe rakunk egy mozzarella kockát. Beletesszük őket a muffinformába és a bacon szalonnákat visszahajtjuk rá, ha kell fogpiszkálóval megtűzzük. Előmelegített sütőben kb. 180 fokon 35 percig sütjük. Ha kész a formában állni hagyjuk még 5-10 percig, mad papírtörlőre kiszedve felitatjuk róla a zsírt. Újkrumplival, salátával tálaltam.

Szólj hozzá!

Címkék: húsos főételek

A bejegyzés trackback címe:

https://foznijo.blog.hu/api/trackback/id/tr82412317

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.