Főzni jó!

Imádok főzni, sütni, új recepteket olvasgatni és kipróbálni. Rengeteg receptet lementettem már a számítógépre, most szép sorban kipróbálgatom őket és a jól sikerülteket itt gyűjtöm össze főleg magamnak, de örülök neki, ha másnak is segíthetek ezzel. Én hiszek benne, hogy: Főzni bárki tud! Csak kell hozzá egy jó recept! ( Lecsóból idézet) Ha szeretnél velem kapcsolatba lépni, email-címem: borzsi@freemail.hu

Kövess a Twitteren!

Utolsó kommentek

Statisztikám

Naptár

október 2018
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

Húsvéti pulykamell

2008.03.27. 13:58 :: Borzsi

Ha már rá se bírtok nézni a húsvéti sonkára, és semmi ötletetek nincs, hogy mit csináljatok vele, próbáljátok ki ezt a receptet. Isteni finom és a család is boldogan fogja enni az eddig már olyan unalmasnak tartott sonkát.

 



Húsvéti pulykamell

Hozzávalók: 4 nagy szelet pulykamell, só, 2 evőkanál liszt, 4-5 evőkanál olaj, 20-25 dkg  húsvéti sonka maradék, 5 dkg trapista sajt, 3 db főtt tojás, 1 evőkanál zsemlemorzsa, 1 evőkanál vaj.
Elkészítése: A pulykamell szeleteket kiverjük, mindkét oldalukat lisztbe forgatjuk majd a forró olajban oldalanként 2-2 percig sütjük. Ezután kivajazott tepsibe tesszük. A sonkát és a főtt tojást nagyon apró kockára vágjuk, összeforgatjuk és kanállal a hússzeletekre halmozzuk. A besamelmártáshoz a tejet felforraljuk. A vajat lábasban felolvasztjuk, a lisztet hozzáadjuk és kevergetve megforrósítjuk, de nem pirítjuk meg! Közben megsózzuk, borsózzuk. Továbbra is állandóan kevergetve beleöntjük a tejet és épp csak 1 percig forraljuk, ezalatt kellően besűrűsödik. A mártást a sonkás-tojásos hússzeletekre öntjük, ráreszeljük a sajtot, megszórjuk a zsemlemorzsával és a maradék vajat rámorzsoljuk. Eéőmelegített sütőben 10-15 percig sütjük közepes hőmérsékleten. Rízzsel tálaljuk.

2 komment

Címkék: húsos főételek

A bejegyzés trackback címe:

https://foznijo.blog.hu/api/trackback/id/tr18399027

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

julcsa 2008.03.27. 16:45:47

ejha,ez igen inycsiklando!az epertorta is nagyon szep.

Borzsi 2008.04.03. 21:00:42

Szia Julcsa!
Köszi! Tényleg jó lett, jövőre próbáld ki Te is.
Puszi!