Sándor napra készítettem ezt a szuper finom diós tortát Apukámnak. A receptet az 1000 legjobb receptem című szakácskönyvből vettem és tényleg találó a recept címe, mert álom finom volt!
Diós álom:
A tésztához: 20 dkg margarin, 30 dkg liszt, 10 dkg porcukor, 2 dkg sütőpor, 2 dl tej, citromhéj, 1 csom. vaníliás cukor.
A töltelékhez: 10 dkg darált dió, 10 dkg porcukor, lekvár,10 dkg olvasztott csoki
A tészta hozzávalóit összekeverjük, majd a könyv szerint 3 ( én csak 2) cipóra osztjuk a tésztát. Kivajazott, lisztezett tortaformába belesimítjuk az első cipót,megszurkáljuk villával és megkenjük lekvárral ( én barack lekvárt használtam) majd megszórjuk a cukros dióval. Ezután ráterítjüka második cipót is, megint lekvár és dió, majd a harmadik cipót, ezt is megszurkáljuk. 180 fokos sütőben 25 percig sütjük, majd rácsra téve megvárjuk amíg kicsit kihűl és akkor vonjuk be az olvasztott csokival.
Utolsó kommentek