Főzni jó!

Imádok főzni, sütni, új recepteket olvasgatni és kipróbálni. Rengeteg receptet lementettem már a számítógépre, most szép sorban kipróbálgatom őket és a jól sikerülteket itt gyűjtöm össze főleg magamnak, de örülök neki, ha másnak is segíthetek ezzel. Én hiszek benne, hogy: Főzni bárki tud! Csak kell hozzá egy jó recept! ( Lecsóból idézet) Ha szeretnél velem kapcsolatba lépni, email-címem: borzsi@freemail.hu

Kövess a Twitteren!

Utolsó kommentek

Statisztikám

Naptár

november 2018
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

Ropogós rudacskák

2007.11.03. 22:18 :: Borzsi

Kezembe akadt egy réges régi receptes füzetem, amibe még gimnazista koromban kezdtem el gyűjteni a kipróbálásra váró recepteket.
Hát most végre kipróbáltam ezt is! :)))
Finom lett, csak a sózásra kell odafigyelni. A sajt sós ízétől is függ, hogy mennyit kell beletenned.

Ropogós rudacskák

Hozzávalók: 20 dkg rétesliszt, 1 késhegynyi szódabikarbóna, fél teáskanál só, 12 dkg vaj, 10 dkg reszelt sajt, 2 tojás sárgája, 1 evőkanál tejföl, a nyújtáshoz liszt, a tetejére 1 tojássárgája.
Elkészítése: A sót és a szódabikarbónát a lisztbe keverjük, belemorzsoljuk a vajat, majd a reszelt sajtot, a tojásokat és a tejfölt is hozzákeverjük. Cipóvá formázzuk és letakarva 1 órára betesszük pihenni a hűtőbe. Ezután belisztezett deszkán 4-5 mm vastagra nyújtjuk, derelyevágóval csíkokra vágjuk, megkenjük tojássárgájával és ha van még sajtunk reszelhetünk rá azt is. Előmelegített sütőben gáz 3-as fokozatán 12 percig sütöttem. Szuper nasi a sok édesség után.:)
 

Szólj hozzá!

Címkék: sós rágcsák

A bejegyzés trackback címe:

https://foznijo.blog.hu/api/trackback/id/tr86217497

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.