Főzni jó!

Imádok főzni, sütni, új recepteket olvasgatni és kipróbálni. Rengeteg receptet lementettem már a számítógépre, most szép sorban kipróbálgatom őket és a jól sikerülteket itt gyűjtöm össze főleg magamnak, de örülök neki, ha másnak is segíthetek ezzel. Én hiszek benne, hogy: Főzni bárki tud! Csak kell hozzá egy jó recept! ( Lecsóból idézet) Ha szeretnél velem kapcsolatba lépni, email-címem: borzsi@freemail.hu

Kövess a Twitteren!

Utolsó kommentek

Statisztikám

Naptár

november 2018
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

Dagad a májam!

2007.10.30. 15:16 :: Borzsi

Na nem szó szerint! De olyan jó érzés, hogy elértem a célomat a blogommal! Aki elejétől olvassa az tudja, hogy 2 barátnőmnek ajánlottam, akik kissé idegenkednek a főzés gondolatától. Na kérem, megtört a jég! E-mailben egyre többször kapok hírt kisebb-nagyobb konyhai sikerekről és ez nagyon jó érzés!
Julis barátnőm, aki kint él Amerikában, küldött nekem tegnap egy receptet és egy képet, az általa készített levesről, amit most megosztok veletek!


A csodálatos francia hagymaleves
 
Hideg estéken melegedni, finnyás vegetáriánus vendégek szája íze szerint összeütni valami finomat, a francia kultúra iránti végtelen rajongásból, vagy csak mert egy szál póré volt otthon....bármikor elkészíthetõ a csodálatos francia hagymaleves.
 

hozzávalók két személyre:

 

kevéske margarin vagy vaj

 

egy nagy termetû póréhagyma

 

0.3 dl fõzõtejszín

 

két petrezselymes húsleveskocka

 

bors

 

bazsalikom

 

víz

 

két szelet sajtos pirítós

 

szerecsendió

 

fél pohár fehérbor

 

(e kettõ utóbbi elhagyható, ha épp nincs otthon)

 

 

 
A póréhagymát megtisztítom, felkarikázom, a kis karikákat még megfelezem egyszer.
 

Odateszek egy kevéske margarint vagy vajat a fõzõedénybe,megvárom, amíg szétterül, és beledobom a pórékarikákat.

 

5-8 percig, amíg a póré összeesik, megpuhul kis lángon kevergetem, majd felengedem a borral(ha nincs egy kevéske vízzel), ezután bele teszem a tejszínt, összekeverem, ízlés szerint higítható, ha túl sûrûnek találtatik.

 

Sózom, szerecsendiózom, bazsalikomozom, és megvárom, hogy felforrjon, ekkor még néhány percig fõzõm, és kész.

 

Két szelet  kenyeret megpirítok, sajtot szórok a tetejükre, megolvasztom.

 

Kimerem a levest és a tetejébe teszem a forró sajtospirítóst.

 

Jó étvágyat!


 

2 komment

Címkék: levesek

A bejegyzés trackback címe:

https://foznijo.blog.hu/api/trackback/id/tr46213178

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

marlasinner 2008.03.13. 13:37:13

Én is küldök egy francia hagymaleves receptet, nekem nagyon bejött, de majd a tiédet is kipróbálom :)

franciakonyha.network.hu/post/francia_hagymaleves

Borzsi 2008.03.13. 19:50:54

Szia!
Köszi a linket, ki fogom próbálni ezt is.