Főzni jó!

Imádok főzni, sütni, új recepteket olvasgatni és kipróbálni. Rengeteg receptet lementettem már a számítógépre, most szép sorban kipróbálgatom őket és a jól sikerülteket itt gyűjtöm össze főleg magamnak, de örülök neki, ha másnak is segíthetek ezzel. Én hiszek benne, hogy: Főzni bárki tud! Csak kell hozzá egy jó recept! ( Lecsóból idézet) Ha szeretnél velem kapcsolatba lépni, email-címem: borzsi@freemail.hu

Kövess a Twitteren!

Utolsó kommentek

Statisztikám

Naptár

november 2018
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

Kelkáposztafőzelék

2007.10.11. 21:01 :: Borzsi

Amerre csak megyek vásárolni, mindenhol gyönyörű kelkáposztákba botlok. Én nagyon szeretem, a családom már kevésbé, de időnként azért beiktatom a menübe. Most főzelék lett belőle, hogy a lánykám is megegye.


Kelkáposztafőzelék

Egy közepes fej kelkáposzta külső leveleit leszedem, alaposan megmosom, majd félbevágom és a torzsáját is kivágom. A kelkáposztát vékony csíkokra felszeletelem. Néhány szem krumplit meghámozok és kockára vágva a kelkáposztával együtt felteszem főni. Sózom, 2-3 felaprított fokhagymát teszek a vízbe és megszórom őrölt köménnyel. Miután a krumpli megpuhult, 1 mokkáskanál pirospaprikát elkeverek 1,5 dl tejföllel és 1 evőkanál liszttel, és ezzel besűrítem a főzeléket. Még egyszer alaposan kiforralom és már kész is .

3 komment

Címkék: főzelékek

A bejegyzés trackback címe:

https://foznijo.blog.hu/api/trackback/id/tr88193787

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Julcsa 2007.10.12. 03:30:04

Latom Szepikem, nagyon elvezed a blogirast, ennek orulok is.Azert az en blogom csak jo volt valamire.
Amugy az altalad sokat emlegetett foodcsatornas csaj, akit le szoktam sajnalni, nem a foodcsatorna miatt teszem, hanem azert, mert semmirol nem lehet vele beszelgetni az egegyadta vilagon semmi sem erdekli, meg a kajakrol sem nyithatok vele vitat(bar ebben az esetben hamar elakadnank:).

A kelkaposzta fozeleken mulatnom kellett, emlekszem gyerekkorunkban szegeny anyam mit ossze szenvedett veled a Balatonon, egy fozeleket se voltal hajlando megenni.Majd megmondom neki, hogy jo utra tertel.:)

Az almas sutit tenyleg megsutottem, csak epp az elso almat miutan lereszeltem, megkivantam, es bekanalaztam, almaszoszt nyomtam bele talalomra, meg a sutoport utolag(en balfek elfelejtettem, hogy a lisztbe kell keverni, illetve azt se tudtam, mennyi egy zacsko magyar sutopornak felel meg az itteni por, kisse reszletesebb leirast kene alkalmaznod).Izre nem lett rossz, csak epp suletlen maradt a kozepe.Nekem sikerult az elronthatatlant is elrontani.
Viszont van egy citromos suti receptem, meg nekem is sikerulni szokott, es liszt helyett zsemlemorzsa kell bele, majd elovadaszom neked, felrakhatod, mint antitalentum-sutemenyt.
Amugy egyet kell, hogy ertsek a fotok kedveloivel, latvanyra jon meg az etvagy, ugyhogy ugyesen csattogtasd a digitalis kamerat.
Megyek, eszek egy kicsit a nyers sutimbol:)).
Aztan nem kimoderalni!!!!!
millio puszi
Julcsa

Julcsa 2007.10.12. 03:45:53

Meg annyit, hogy nekem is van receptgyujtemenyem( a korkerdeses "tamadasodra":), Csilivirag receptkonyve neven, egy zold iskolai fuzetben, most is itt van nalam.
Soooot, meg Anushatol, az indiai lanytol is vannak kezzel irt receptjeim.Bezony.
Leirom az igazsagot:
Neha ramjon a nagy fozhetnek, de ez hamar el is mulik, nincs kedvem rendszeresen pepecselni.Ez a gondom.Lusta vagyok, mint a fold, es elegge kozepecsken is nyomom a fozocsket.
Husokat igen kivaloan keszitek, de sajna a sutessel valoban hadilabon allok, a palacsintan, a kokuszgolyon, a gyumolcskenyeren es az antitalentum sutin kivul sajna semmi se szokott sikerulni, (mindig nyers marad a kozepe, mikor a teteje mar szenesedik, igen tudom, biztos a hofok....)Ja de, a fozos puding!:))
Ugy tetszik, hogy kommentelek, es erted a sorok kozti lenyeget!
Ahahaha, viszont a karacsonyi forro rumos-tejszines meggylevesemnek parja nincs.
Hasonlo a helyzet a fokhagymas busammal, draga Szepikem.
Ha jo leszel, elkuldom neked a recepteket.
Szepikem, nagyon tetszik a blogod!
pusszancs ujra
Julcsika

Borzsi 2007.10.12. 17:14:49

Julcsám!
Jaj,Te!Na mindjárt leírom a recepthez, hogy hogy kell. Azért annyit gyorsan hozzáteszek én 3-as fokozaton 1 órát sütöttem gázsütőben a felső rácsállásban. És tűpróbával megnéztem, hogy mikor jó? Amúgy mért nem tetted vissza még sülni?
A receptjeidet várom! Kiváncsi vagyok rájuk!
NA puszi!