Főzni jó!

Imádok főzni, sütni, új recepteket olvasgatni és kipróbálni. Rengeteg receptet lementettem már a számítógépre, most szép sorban kipróbálgatom őket és a jól sikerülteket itt gyűjtöm össze főleg magamnak, de örülök neki, ha másnak is segíthetek ezzel. Én hiszek benne, hogy: Főzni bárki tud! Csak kell hozzá egy jó recept! ( Lecsóból idézet) Ha szeretnél velem kapcsolatba lépni, email-címem: borzsi@freemail.hu

Hirdetés

Kövess a Twitteren!

Utolsó kommentek

Statisztikám

Naptár

április 2014
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  <
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30

Békítő kifli - Stahl Judit receptje

2011.03.16. 20:42 :: Borzsi

Pár napja sütöttem ezeket a kifliket, és az egész családnak nagyon ízlett. Puha, édeskés tésztája van. Én legközelebb biztos, hogy egy kis lekvárral vagy csokival is meg fogom tölteni, de így magában is hamar elfogyott:)

 Békítő kiflik

Hozzávalók: 1 csomag szárított élesztő, 10 deka cukor, 62, 5 deka liszt, 2 nagy tojás, 1 kávéskanálnyi só, 2, 5 deci tej,12 deka puha vaj.

Elkészítése: Egy lábasban felmelegítem a tejet és felolvasztom benne a vajat. Amikor langyosra hűlt, hozzákeverem az élesztőt és a cukrot. Hozzáadok 6 evőkanál lisztet, és fakanállal egyenletesen elkavarom, Ezután egyenként beleütöm a tojásokat, és mindegyiket jól eldolgozom. Végül hozzáteszem a sót és még 6 evőkanál lisztet. Jól elkeverem a tésztát, amíg rugalmas és sima nem lesz. Ezután hozzáadom a többi lisztet is és robotgéppel jól eldolgozom a tésztát. Kb. 1 órát pihentetem letakarva. Ezután kiborítom egy jól meglisztezett felületre, két cipóra osztom, és mindkettőt fél cm vékony, 40 cm átmérőjű körlappá nyújtom. A körlapokat negyedekre vágom, majd minden negyedet további 4-4 keskeny cikkre. A cikkeket a széles végüktől indítva feltekerem kifli formájúra. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakom őket és mindet megkenem tojássárgájával, hogy szép színük legyen. Kelesztem még őket 10 percig, aztán az előmelegítet sütőbe 180 fokon 10-15 perc alatt készre sütöm.

Szólj hozzá!

Címkék: pékáru

Diós kiflicskék

2011.03.12. 10:26 :: Borzsi

Mivel jó sok dió van itthon, most diót eszünk dióval:) 

Ezt uzsonnára sütöttem a gyerekekkel. Ők is segítettek a kifliket megformázni, ezért némelyik elég ormótlan lett:) De ízre nagyon finom. Napokig eláll fém dobozban, ha csak a család rá nem jön hogy hol van....

 Diós kiflicskék

Hozzávalók: 20 dkg margarin, 15 dkg cukor, 15 dkg darált dió, 30 dkg liszt, 1 tojás, csipet só. 

A hozzávalókat összegyúrjuk, kis kifliket formálunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük őket és előmelegített sütőben 180 fokon 15 percig sütjük őket. Még melegen porcukorban forgatjuk a kifliket és így tálaljuk.

1 komment

Címkék: sütemények

Gesztenyetorta sütés nélkül

2011.03.11. 12:32 :: Borzsi

 

 Ez egy álom süti! Imádom!!! Nem kell sütni, előre el lehet készíteni és másnap begyűjtheted a bókokat érte:) Én anyósomat vártam vasárnapi ebédre, és akkor volt ez a desszert. 2x is vett belőle, azt hiszem ez a teljes siker jele! A recept Melcsi oldaláról van. Ezúton is köszönöm neki, hogy megosztotta velünk!

Gesztenyetorta sütés nélkül

Hozzávalók az alaphoz: 2 csomag gesztenyemassza,25 dkg darált keksz,15 dkg margarin,15 dkg porcukor,kevés rum

Ezeket összekeverjük és egy kerek tortaforma aljára nyomkodjuk.

A krémhez 3 csomag vaníliapudingot 9dl tejjel felfőzünk és hűlni hagyunk.Közben 25 dkg margarint kikeverünk 25 dkg porcukorral. Ha a puding kihűlt akkor a margarinos krémhez keverjük. A krém felét rákenjük a tepsiben lévő masszára. Babapiskótát rumos kávéba mártjuk és ráhelyezzük a krémre,majd a többi krémet rákenjük a babapiskótákra. Fél liter tejszínt 10 dkg porcukorral kemény habbá verünk ( én belekevertem 1 csomag habfixálót is),és rákenjük a krém tetejére,majd megszórjuk csokireszelékkel. Akkor lesz igazán finom,ha kóstolás előtt egy éjszakát áll a hűtőben.

 

Szólj hozzá!

Címkék: torták sütés nélküli nasi

Gesztenyetekercs

2011.03.10. 21:14 :: Borzsi

Rendezgettem a számítógépen a képeket és találtam pár képet, amit még nem raktam fel ide a blogra. Most pótolom az elmaradásaimat:)

Imádom a gesztenyés édességeket, így ez a recept is már régóta a kedvencekben volt elmentve, hogy kipróbáljam végre. Nos, a teszt jól sikerült:) Az egész családnak ízlett. Jó szívvel ajánlom, minden édesszájú olvasónak, hogy próbálja ki, nem fog csalódni!

Gesztenyetekercs

Hozzávalók:25 dkg háztartási keksz, 18 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 0,5 dl rum, 1 evőkanál kókuszreszelék, 2 kávéskanál kakaópor

Krémhez: 25 dkg gesztenyemassza, 12 dkg vaj, 10 dkg cukor, 0,5 dl rum, 1 kávéskanál kókuszreszelék

Elkészítése: A kekszet ledaráljuk, majd a puha vajjal, a cukorral, a rummal, a kókuszreszelékkel meg a kakaóval összedolgozva félretesszük. A krémhez a gesztenyemasszát burgonyanyomón áttörjük, és a puha vajjal, a cukorral, a rummal meg a kókuszreszelékkel összegyúrjuk. Egy tiszta konyharuhát megvizezünk, kiterítjük, és a kekszmassza felét vízbe mártott késsel elsimítjuk kb. 20 x 15 cm-es téglalappá. A gesztenyetöltelék felét rákenjük, majd a konyharuha segítségével felgöngyöljük. A másik tekercset is ugyanígy készítjük el, majd egy órára mindkettőt behűtjük. 

Szólj hozzá!

Címkék: sütés nélküli nasi

Alföldi gombócleves

2011.03.10. 20:46 :: Borzsi

Ez egy igazi téli leves. Jó kis tartalmas, laktató. Nekünk nagyon ízlett. Próbáljátok ki Ti is!

Hozzávalók: 1 kg burgonya, 25 dkg liszt, 2 tojás, 1 fej vöröshagyma, 3 db sárgarépa, 2 db fehérrépa, 1 zellergumó, petrezselyem, olaj, só, bors, pirospaprika

Elkészítése: A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk és sós vízben puhára főzzük. Ha kész, leszűrjük, áttörtjük. A főzővizét félretesszük, az lesz a leves alapja.

Egy lábosban olajat melegítünk. Ebben az olajat megfonnyasztjuk, hozzátesszük a zöldségeket és megpároljuk őket. Megszórjuk pirospaprikával. Felöntjük a krumpli főzővizével és még adunk hozzá vizet is. Ízesítjük sóval, borssal, a petrezselyemmel. Amíg felforr, elkészítjük a gombócok tésztáját: az áttört krumplihoz adjuk a 2 tojást és a lisztet és egy ízlés szerint sót. Jó alaposan kikeverjük a masszát. A már felforrt levesbe diónyi nagyságú gombócokat szaggatunk a tésztából és a levesben puhára főzzük őket. A levest tálaláskor tejföllel kínáljuk.

(A tészta fele elég a levesbe, a másik feléből olajban lepényeket süthetünk.)

Recept forrása: www.mindmegette.hu

Szólj hozzá!

Címkék: levesek

Gyors almás süti

2010.10.13. 09:30 :: Borzsi

3 db almát lereszeltem. Hozzákevertem 3 tojást, 1 púpozott teáskanál fahéjat, 1 bögre réteslisztet, 1 bögre cukrot és 1 csomag sütőport. A kikevert tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntöttem és 180 fokon tűpróbáig sütöttem. Porcukorral megszórva tálaltam.

Fényképezésre nem maradt időm, mert nagyon gyorsan elfogyott:)

Szólj hozzá!

Címkék: sütemények

Császármorzsa

2010.10.12. 19:38 :: Borzsi

Férjem egyik kedvenc étele a császármorzsa, így addig kísérletezgettem a rceptekkel, míg végre megtaláltam a neki leginkább ízlő verziót. Le is írom ide a blogra, hogy el ne felejtsem:)

Császármorzsa

Hozzávalók: 30 dkg búzadara, 10 dkg margarin, 5 dl tej, 3 db tojás, 8 dkg cukor, csipet só.

Elkészítése: A hozzávalókat összekevertem, egy teflon serpenyőben állandó kevergetés mellett megsütöttem. Kb. 20 perc volt, amíg elkészült.

Baracklekvárral és porcukorral megszórva tálaltam.

Ez az adag 4 főnek elég.

 

Szólj hozzá!

Címkék: gyors vacsik

Gofri Arany módra

2010.09.29. 20:15 :: Borzsi

Sokszor sütök gofrit tartalmasabb levesek után. Pár hete találtam ezt a receptet a Mindmegette oldalon, és nagyon megszerettem. Nem kell méricskélni sokat, hála a margarinok  csomagolásán az osztásjelzéseknek én abból is 10dkg-t rakok bele, így azt se kell méregetnem. Gyorsan elkészül, és a család mindig nagyon örül neki!

Mi most lekvárral, porcukorral ettük, de csokikrémmel, vagy Nutellával is finom :)

Goffri Arany módra

Hozzávalók:
2 csésze liszt
1/4 csésze cukor
1/4 csésze víz
3/4 csésze tej
9 dkg olvasztott vaj
2 db tojás (külön a fehérje és a sárgája)
(1 csésze= kb 2,5 dl)

Elkészítés:
Egy nagyobb tálban keverjük simára a lisztet, a tojások sárgáját, a vizet, a tejet és az olvasztott vajat. A tojásfehérjét külön verjük kemény habbá. Óvatosan, fokozatosan keverjük bele a cukrot. Az így felvert tojásfehérjét keverjük össze a tésztával.
A gofrisütőt célszerű még hideg állapotban egy kicsit megkenni vajjal. Ha felmelegedett kb. 1/2 csésze tésztamennyiséget (sütőnként változó lehet) tegyünk a sütőbe, és valamennyire egyengessük el. Nem kell nagyon, mert magától úgyis eligazodik. Kb. 2-3 perc alatt megsül.

 

Szólj hozzá!

Címkék: gofrik

Csirkecomb Ágnes módra

2010.09.27. 19:54 :: Borzsi

Csirkecomb Ágnes módra

Hozzávalók:

4 db csirkecomb
1 cs petrezselyemzöld

zsemlemorzsa
10 dkg vaj / margarin

A megtisztított csirkecombokat jól besóztam és kb. 2 óráig állni hagytam.A zsemlemorzsába finomra vágott petrezselymet kevertem és ebbe forgattam a csirkecombokat.
Vastagon kivajazott sütőtálba fektettem őket és alufóliával lefedve előmelegített sütőbe tettem.
200 fokon 50 percig sütöttem, félidőben megfordítottam őket, és már nem tettem vissza az alufóliát, hogy szép színük legyen.

Recept forrása: No salty

Szólj hozzá!

Címkék: gyors vacsik csirkés ételek

Pacsni

2010.09.27. 13:23 :: Borzsi

A férjem egyik nagy kedvence a pacsni. Aki nem ismerné, annak leírom, hogy ez egy édes kelt tészta, amit hosszúkás alakúra kell nyújtani és úgy kisütni. 1x már sütöttem ilyet, és le is írtam a receptjét valahova, hogy meglegyen, de persze most nem találtam meg, így körülnéztem a neten és Limara receptjét készítettem el. Nagyon jól sikerült, ajánlom mindenkinek, hogy próbálja ki! Annyira örült neki a család, hogy csak a 4 legkisebb ,maradék tésztából odabiggyesztett bénácska darab maradt meg reggelire, azt tudtam csak lefényképezni nektek,de Limara oldalán megnézhetitek milyen is ez igazából :)

Pacsni:

Hozzávalók: 41 dkg liszt (BL 55), 3 dkg élesztő, 1 mk. só, 4 dkg cukor, 6 dkg vaj, 3 dl tej

Elkészítése: A 6 dkg vajat beteszem a fagyasztóba, az élesztőt felfuttatom egy kevés tejben. Szokásos módon kelttésztát dagasztok, de jó lágy legyen. Kelesztőtálban duplájára kelesztem. A fagyos vajat nagy lyukú sajtreszelőn a tésztára reszelem több részletben. reszelek belőle, szétterítem a tészta tetején, hajtogatok rajta, megint reszelek, szétterítem, hajtogatok rajta, stb... Ismét hagyom kelni. Kb. 30 perc után a mutató és a hüvelykujjam között kis labdacsokat szakítok belőle. Sütőpapírral bélelt tepsire teszem, hagyom kb. 15 percig pihenni. Ezután két kezemmel széthúzom, piskóta formára. Nekem úgy a legegyszerűbb, ha a tésztát felemelem és a levegőben húzom szét. Ismét kelesztem kb. 20 percig, majd 180 fokos, gőzös sütőben sütöm kb. 13 percig.

Szólj hozzá!

Címkék: sütemények