Főzni jó!

Imádok főzni, sütni, új recepteket olvasgatni és kipróbálni. Rengeteg receptet lementettem már a számítógépre, most szép sorban kipróbálgatom őket és a jól sikerülteket itt gyűjtöm össze főleg magamnak, de örülök neki, ha másnak is segíthetek ezzel. Én hiszek benne, hogy: Főzni bárki tud! Csak kell hozzá egy jó recept! ( Lecsóból idézet) Ha szeretnél velem kapcsolatba lépni, email-címem: borzsi@freemail.hu

Kövess a Twitteren!

Utolsó kommentek

Statisztikám

Naptár

június 2017
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

Békítő kifli - Stahl Judit receptje

2011.03.16. 20:42 :: Borzsi

Pár napja sütöttem ezeket a kifliket, és az egész családnak nagyon ízlett. Puha, édeskés tésztája van. Én legközelebb biztos, hogy egy kis lekvárral vagy csokival is meg fogom tölteni, de így magában is hamar elfogyott:)

 Békítő kiflik

Hozzávalók: 1 csomag szárított élesztő, 10 deka cukor, 62, 5 deka liszt, 2 nagy tojás, 1 kávéskanálnyi só, 2, 5 deci tej,12 deka puha vaj.

Elkészítése: Egy lábasban felmelegítem a tejet és felolvasztom benne a vajat. Amikor langyosra hűlt, hozzákeverem az élesztőt és a cukrot. Hozzáadok 6 evőkanál lisztet, és fakanállal egyenletesen elkavarom, Ezután egyenként beleütöm a tojásokat, és mindegyiket jól eldolgozom. Végül hozzáteszem a sót és még 6 evőkanál lisztet. Jól elkeverem a tésztát, amíg rugalmas és sima nem lesz. Ezután hozzáadom a többi lisztet is és robotgéppel jól eldolgozom a tésztát. Kb. 1 órát pihentetem letakarva. Ezután kiborítom egy jól meglisztezett felületre, két cipóra osztom, és mindkettőt fél cm vékony, 40 cm átmérőjű körlappá nyújtom. A körlapokat negyedekre vágom, majd minden negyedet további 4-4 keskeny cikkre. A cikkeket a széles végüktől indítva feltekerem kifli formájúra. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakom őket és mindet megkenem tojássárgájával, hogy szép színük legyen. Kelesztem még őket 10 percig, aztán az előmelegítet sütőbe 180 fokon 10-15 perc alatt készre sütöm.

Szólj hozzá!

Címkék: pékáru

A bejegyzés trackback címe:

http://foznijo.blog.hu/api/trackback/id/tr342745484

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.