Főzni jó!

Imádok főzni, sütni, új recepteket olvasgatni és kipróbálni. Rengeteg receptet lementettem már a számítógépre, most szép sorban kipróbálgatom őket és a jól sikerülteket itt gyűjtöm össze főleg magamnak, de örülök neki, ha másnak is segíthetek ezzel. Én hiszek benne, hogy: Főzni bárki tud! Csak kell hozzá egy jó recept! ( Lecsóból idézet) Ha szeretnél velem kapcsolatba lépni, email-címem: borzsi@freemail.hu

Kövess a Twitteren!

Utolsó kommentek

Statisztikám

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Kakaós-gesztenyés torta

2010.03.23. 14:02 :: Borzsi

Régen írtam már, bocsánat a rendszeres olvasóktól, de itt a tavasz, és ez azt jelenti, hogy egyre kevesebbet vagyok a gép előtt, mert a gyerekekkel folyton lent vagyunk a játszótéren, vagy biciklizünk, vagy csak sétálunk. A lényeg, hogy kint a szabadban vagyunk végre! Persze főzök én minden nap, de főleg a megszokott ételeket, amiket gyorsan össze lehet dobni.
Most azért pótolom az elmaradt recepteket, bár a legtöbbhöz nincs kép, mert a fényképezőgépet úgy eldugta a valamelyik gyerek, hogy 1 hétig kerestem, mire a nagytakarításkor a kanapé alól került elő.:)

Hétvégén tartottuk Apukám névnapját, arra készült ez az isteni finom torta. Szigorúan tejmentes, hogy a legkisebb tündérkénk is ehessen belőle. Mindenkinek nagyon ízlett, főleg Timikének, aki 2 szeletet befalt uzsonnára belőle, ami nála rekord mennyiség!

Kakaós-gesztenyés torta

Hozzávalók:

A piskótához: 6 db tojás, 6 evőkanál porcukor, 5 evőkanál liszt, 1 evőkanál kakaópor, csipet só.

A krémhez: 25 dkg gesztenyemassza, 15 dkg Liga margarin, 10 dkg porcukor, 2 evőkanál rum, 1 evőkanál kakaópor, 0,5 dl víz, csipet só.

Elkészítése:
A tojások fehérjéjét egy csipet sóval kemény habbá vertem. Egyenként hozzá kevertem a tojások sárgáját, majd kanalanként a porcukrot is. Végül már csak kanállal belekevertem a lisztet és a kakaóport is, hogy ne törjem meg a habot. Margarinnal kikent, kilisztezett tortaformába öntöttem a tésztát és 180 fokon 25 percig sütöttem.
Közben elkészítettem a krémet is. A gesztenyemasszát a vízzel és a rummal fellazítottam, majd a kakaóporral együtt hozzáadtam a habosra kevert cukros margarint. Addig kevertem tovább, míg az egész egynemű masszává állt össze. A kész tortát kettévágtam és megtöltöttem a krém felével, majd a tetejét és a szélét is bekentem a krémmel. Hűtőben 1-2 órát pihentettem tálalás előtt.

 

A torta krém receptje Frank Júlia: Óriás szakácskönyvéből van.

Szólj hozzá!

Címkék: torták tejallergiásoknak

A bejegyzés trackback címe:

https://foznijo.blog.hu/api/trackback/id/tr21862387

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása