Főzni jó!

Imádok főzni, sütni, új recepteket olvasgatni és kipróbálni. Rengeteg receptet lementettem már a számítógépre, most szép sorban kipróbálgatom őket és a jól sikerülteket itt gyűjtöm össze főleg magamnak, de örülök neki, ha másnak is segíthetek ezzel. Én hiszek benne, hogy: Főzni bárki tud! Csak kell hozzá egy jó recept! ( Lecsóból idézet) Ha szeretnél velem kapcsolatba lépni, email-címem: borzsi@freemail.hu

Kövess a Twitteren!

Utolsó kommentek

Statisztikám

Naptár

május 2018
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

Töltött burgonya

2010.02.22. 19:43 :: Borzsi

Könnyen elkészíthető, gyors fogás ez. Én most csak 5 krumpliból csináltam, mert több nem fogy el egy étkezésre nálunk, és melegítve már nem az igazi. Ez frissen a legjobb, finom házi savanyúsággal.

 

Töltött burgonya

Hozzávalók: 8 db közepes burgonya, 1 kávéskanál köménymag, 1 babérlevél, 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 kis cs. petrezselyem, 10 dkg trapista sajt, 20 dkg darált hús, 1 tojás, 1 kávéskanál mustár, 1 teáskanál pirospaprika, 1 csipet szárított kakukkfű, vaj a tálhoz, 2 dl tejföl, 1 tojássárgája

Elkészítése: A burgonyát héjjában megfőzzük a köménnyel és babérlevéllel ízesített sós vízben. A darált húst összekeverjük a felaprított hagymával, fokhagymával, tojással, mustárral, pirospaprikával, kakukkfűvel, a reszelt sajt felével és a petrezselyemmel. Sózzuk, borsozzuk és alaposan elkeverjük a masszát. A kihűlt krumplit meghámozzuk, az aljából levágunk egy keveset, hogy ne billegjen, a tetejéből egy vastagabb szeletet kalapnak. A belsejét kivájjuk, villával összetörjük és a hús masszához adjuk, majd a krumplikba töltjük. Visszatesszük a kalapjukat és meglocsoljuk a tejföllel, amelybe belekevertük a tojássárgáját. Megszórjuk a maradék sajttal és vajjal kikent tálba rakjuk őket. Alufóliával letakarjuk és 25 percig sütjük közepes hőfokon, majd még 5 percig alufólia nélkül, hogy színt kapjon a teteje.

1 komment

Címkék: egytálételek

A bejegyzés trackback címe:

http://foznijo.blog.hu/api/trackback/id/tr591779444

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GGerg · http://gergoblogja.blog.hu 2010.04.06. 17:14:59

Ma megcsináltuk ezt és nagyon finom. Valamikor régen már ehettem ilyet. Célszerű a krumplikat külön is sózni.