Ez tipikusan a ronda, de finom kategóriájú étel. És ami még mellette szól, hogy nem sok munka van vele, csak a csirkecombokat bele kell forgatni a fűszeres lisztbe, rátenni pár finomságot még és már mehet is a sütőben. Aztán már mehetsz is a dolgodra, 1 órát elvan magában, anélkül, hogy hozzányúlnál. Jól hangzik, ugye?
Na de jöjjön a pontos recept!
Fűszeres -sajtos csirkecomb
2 púpos ek lisztbe bele kell keverni a következő fűszereket: 1 púpos tk pirospaprika, 1-1 kk majoranna, bors, 1 tk só, 2 fokhagyma, késhegynyi őrölt kömény. Ebbe a fűszeres lisztbe a csirkemellet beleforgatod, majd kivajazott tűzálló tálba egymás mellé ülteted őket és ráborítod a maradék lisztet. 1 fej vöröshagymát felkarikázol és beborítod vele a húsokat. Reszelt füstölt sajttal betakarod, és 3 ek olajjal elkevert 2 dl tejföllel meglocsolod. Előmelegített sütőben 50 percig fólia alatt, majd fólia nélkül pirosra sütöd.
Utolsó kommentek